Oldalak

2024. 05. 11.

Hirdetés: 2024. május 12.

1.
Ma a Tömegtájékoztatás világnapja perselyezés a gyulafehérvári katolikus sajtó javára. Délután 4 órakor családos mise.

2. Májusi ájtatosságot, a lorettói litániát minden este 18:45-től végezzük. 


3. Kedden Szent Antal nagykilenced 5. keddje, elmélkedés az esti misén. Előtte Márton Áron boldoggáavatásáért tartjuk a kilencedet. 18 órától rózsafüzér, utána litánaia. A szentmise után szentségimádás.


4. A bérmálkozók ifjaknak kollokviuma kedden-szerdán-csütörtökön du. 16-18:30 óráig.

5. A plébániai hittanóra szünetel ezen a héten.

6. A bérmálkozóknak pénteken 16 órakor próba, 17 órától szentgyónás. A szülők és bérmaszülők szintén pénteken 18 órától végezhetik el a szentgyónásukat.

7. Mindenki a saját plébániáján készüljön fel lelkileg a pünkösdre, gyónását végezze el a plébánia templomában, hogy tiszta lélekkel indulhasson a csíksomlyói búcsúra. Ha kórházba kell menni, akkor otthon megmosakszunk, és nem a kórházban kezdünk mosakodni!

8. Szombaton két zarándokvonat utasait fogadjuk a Millenniumi templomnál 8 és 9 óra között. Kürtőskalácsal és vízzel kínáljuk meg zarándokainkat! - kifejezve ezzel is összetartozásunkat. Akik egy kürtőskalácsal szeretnének hozzájárulni, annak árát szíveskedjenek befizetni a "Nagymama" kalácssütőnél (a Megyeháza előtti vásáron). Szombaton reggel ideszállítják, hogy friss legyen és a papír ne ragadjon bele a cukorba.

9. Pünkösdszombatján du. 5 órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában a Spectrum Színház előadja Szent Kinga Gyűrűje misztériumjátékot, Kinga születésének 800. évfordulóján. Az előadás ingyenes, a végén az Ószandeci lengyel testvérek egy Szent Kinga festménnyel ajándékozzák meg plébániánkat, amit a Szécsenyben építendő Szent Kinga templomban fogunk elhelyezni.

10. Szombaton 20 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes kÚtjaink című műsorát adja elő a Városi Művelődési Házban. Jegyeket elővételben a bileta.ro weboldalon, és a helyszínen lehet.

11. Pünkösdvasárnapi szentmisék: 7:00, 8:00, 10 órakor bérmálási mise, és este 7 órakor.

12. Krisztus világa májusi, pünkösdi száma kapható.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése