Oldalak

2024. 06. 29.

Hirdetés: 2024. június 30.

1. Istennek hála a Fekete Madonna zarándoklatért, a lelki megújulásért, a magyar-lengyel barátságért. Isten békéjét kértük családjainkra, népünkre és a világra. Köszönjük a szervezőknek és a zarándokoknak imádságát és tanúságtételét.

2. Ma a 12:30 órakor kezdődő szentmisét az érettségiző diákokért ajánljuk fel.

3. Jézus Szíve ájtatosságot végzünk 18:45 órától.

4. Elsőpénteken meglátogatjuk betegeinket. 18 órakor keresztelői felkészítő a plébánia hittantermében.

5. Mijo Barada lelkigyakorlat július 8. és 10. között. Online regisztráció a lelkigyakorlat.hu oldalon kötelező.

6. A Krisztus világa júniusi száma kapható. A borítón egy focipálya vonalai láthatók, a kezdőpontban Jézus Szent Szíve. Üzenete csak szeretettel lehet jól sportolni, dolgozni és zarándokolni! A tartalomból: Mindent Péterrel Jézushoz Mária által a megszentelődés folyamatáról.

Örök evangélium – „...Egy vánkoson aludt ” Mk 4,35–41. – Ha viharok támadhatnak életünkben akkor sem szabad ijedezni, mert Isten akkor is velünk van. Ferenc pápa üzenete a gyermekek 1. világnapjára – A Szentatya kedves levele annyira szép és jó, hogy ezt minden családban el kell olvasni és átbeszélni. Szent László király szeretete főként a gyengék és kicsinyek védelmében mutatkozott meg. A szeretet meglátja a valóságot. A római szentmisekánon szentjei (3. rész) Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya bemutatja a római szentmisekánon vértanúit: Szent Linusz, Szent Klétusz, I. Szent Kelemen, I. Szent Sixtusz pápák és Szent Kornél püspök életét, működését, tiszteletét. 240 éve született Kőrösi Csoma Sándor – Virt László tanulmánya az elszánt, tanulni vágyó diák, felnőtt életét állítja elénk. Akinek sírfelirata Széchenyitől van: Egy szegény árva magyar, pénz és taps nélkül, de elszánt kitartó hazafiságtól lelkesítve bölcsőjét kereste a magyarnak, és végre összeroskadt fáradalmai alatt. Távol a hazától alussza itt örök álmát, de él minden jobb magyarnak lelkében.” CSIT 2024. aug. 13-17. Gitártábor júl. 30 – aug. 3-ig. Iratkozni a Psallite oldalán: https://www.facebook.com/psalliteband Derűs oldal – Keresztrejtvényben egyik Mária-ima szövegrésze található. A lap ára 3,50 lej. Kapható a ministránsoknál és a sekrestyében.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése