Köszöntő

Isten hozott a blogomra!
Darvas-Kozma József, a csíkszeredai Szent Kereszt egyházközség plébánosa vagyok.

Papi mottóm: "Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod!"
Ezüstmisés jeligém: Krisztussal a keresztet népemért!

A Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom tagja vagyok.

19 megjegyzés:

 1. Nagy szeretettel köszöntöm az erdélyi, a magyarországi, a kárpátaljai, a felvidéki, a délvidéki, az ausztriai,a németországi,a hollandiai, a svédországi, a dániai,a norvégiai, az egyesült-királyságbeli,a Man-szigeti, a kanadai, az egyesültállamoki, ukrajnai, az orosz föderációi, a dél-koreai, a kazahasztáni,az iraki olvasókat.
  Az emberiség megváltója árassza Önökre és minden jóakaratú embertestvéremre a megváltás örömét. Kegyelemteljes húsvétot kívánok!
  Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 2. Kedves Olvasók!
  Örvendek, hogy szeretettel látogatják elektronikus naplómat (blog).
  Örömmel tölt el, hogy olyan országokból, mint Dél-Koreából egy nap alatt 14 személy olvassa el bejegyzésemet, vagy az Oroszországi Föderációban élő tesvéreim, vagy az iraki kontingensben szolgáló magyar katonák, vagy a messzeföldre került honfitársaim (Ausztrália, Kanada, Fülöp-szigetek), akik ismerik és beszélik a magyar nyelvet.
  Köszönöm érdeklődéstek. Értékellek benneteket, hogy az összetartozás hívei vagytok. Engem igazán népem szolgálata érdekel, éspedig Jézus Krisztus evangélima alapján.
  Figyelmetekbe ajánlom Jeremiás próféta levelét a száműzöttekhez.
  Nagy szeretettel köszöntelek benneteket, és általatok minden magyar testvéremet.
  Gondolataim egy részét elmondtam 2012. márc. 15-én. Itt hallhatjátok:
  http://www.youtube.com/watch?v=1o1E6WdJ-30
  Szeretettel ölellek benneteket, Úr Krisztus egyszerű szolgája, a Székelyföldön élő, Darvas-Kozma József
  Isten, áldd meg a magyart!

  VálaszTörlés
 3. Kedves Olvasó!
  A kijelző szerint július 16-án este volt, amikor a 10.000-ik olvasó megtekintette az elektronikus naplómat (blog). Köszönöm tiszteletreméltó figyelmüket. Isten áldását kérve életükre.
  Tisztelettel, Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 4. Kedves Olvasó!

  Július 16-án írtam, hogy elektronikus naplómat már 10.000 olvasó tekintette meg. Az eltelt 14 nap után, július 30-án, már a 11 882 személyt jegyzett a gép számlálója. Mindez biztató és megtisztelő számomra. Most megköszönöm elsősorban az ázsiai országokban élő olvasóknak, továbbá az oroszországi föderációban, a Kárpát-medencében, az Egyesült Királyságban, a két Amerikában, Ausztráliában és még Afrikában is élő, magyar vagy magyarul olvasó látogatóimnak azt a megtiszteltetést, hogy írásaimat olvassák. Figyelmükbe ajánlom a Krisztus Világa c. folyóiratunkat is. Mindannyiuk életére Isten áldását kérem. Őszinte nagyrabecsüléssel, Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 5. Kedves Olvasó!
  A nyári szabadságolásom rövidre, de jól sikerült - legalább is én így tartom.
  Augusztus 20-án Balatongyörökön megrendezet Nemzeti Hét keretében tartottam előadást A székelyek ezer éve címmel. Ígéretemhez híven az előadásomat irott formában a blogra is fel fogom tenni. Azt tapasztaltam, hogy a magyarországi testvéreink most derűsebbek, bízakodóbbak és most nem az eszem-iszom, mi lesz velünk szólamok hangzottak el, hanem a munkáé, az áldozatvállalásé, a közös cselekvéssé. Hála Istennek, most nem hallottam sírámokat... Láttam Székesfehérvár modernizálását, a dolgozó magyar ember keze alatt megszépülő városokat. Ennek csak örülni lehet.
  A hátrlevő 10 napomat, a készülő A pálosok története Erdélyben, Partiumban, Bánságban és Kárpátalján c. könyvem javításával töltöttem. Bárcsak megértenénk, amit Esztergomi Boldog Özséb mindegyre hangsúlyozott az 1241/2-es mongol dúlás után: A keresztben az üdvösség!
  Köszönöm, hogy elolvassák cikkeimet. Az utóbbi két hónapban több mint 3500 látogató szemlézett gondolataimban.
  Isten, áldd meg a magyart! - köszöntéssel búcsúzom, hogy legyen jó kezdésünk és gyarapodó éveink.
  Tisztelettel, Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 6. Igen tisztelt Olvasó!
  Csíkszentsimonban láttam meg Isten szép egét, Szent Jakab apostol napján. Szerető családban nőttem fel három testvérem társaságában. Színes és gazdag gyermekkorom volt. Tinédzser koromban Krisztus szeretete megérintett engem, és Isten szeretetében megtébolyult ember lettem. 1977 óta dolgozom Isten népéért. Jeligémet naponta szoktam imádkozni: „Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod!” Isten országáért munkálkodom és ha valamit elterveztem és mégsem megy, akkor kimondom: legyen meg a Te akaratod! Ezt azért is könnyű most kimondani, mert tudom kinek hiszek, és tudom, hogy vele abszolút többséget képviselek. Munkámban mindenkire számítok, mert szentháromságos módon építkezünk. Ami a közjót szolgálja, abban partnere vagyok mindenkinek. Krisztus számít rám, én is az ő kegyelmére!
  Tisztelettel, Darvas-Kozma József
  Fotó itt http://szentkereszt.ro/magunkrol/papjaink/

  VálaszTörlés
 7. Tisztelt Olvasó!
  Az Erdélyi Főegyházmegye főünnepe van szeptember 29-én. Szent Mihály arkangyal a gyulafehérvári székesegyház védőszentje, és a főegyházmegyéjé is. E nap emlékezünk 1980. szept. 29-re, mikor Márton Áron püspök atya az örökkévalóságba költözött. Gazdag nap. Kérem a főangyal közbenjárását a Kedves Olvasókért, hogy védelmezzen a sátán minden kísértésével szemben. Egyben örömmel köszöntöm a 15.000 látogatót.
  Mély tisztelettel, Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 8. Kedves Olvasó!
  Örömmel vettem tudomásul,hogy jegyzeteim sokukat érdekeli. Másfél hónap alatt több mint 4000 olvasó böngészett e nyitott írásban, vallomásban. A napokban egyik legolvasottabb cikk a "Van megoldás - magyar találmány" című nyilatkozatom.
  http://dkjozsef.blogspot.ro/2012/11/megvan-megoldas-magyar-talalmany.html
  Miért? Mert aktuális. Röviden a 750 éves pálos rend életfilozófiáját mutattam be. Ennyi.
  Köszönöm megtisztelő figyelmét és a magyarság szolgálatát.
  Isten segedelmével dolgozzunk tovább,
  Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 9. Boldog új évet kívánok minden kedves látogatónak. Utolsó bejegyzésem óta több mint 5500 személy látogatta meg "gyümölcsöskertemet". Sokakat érdekelt A pálosok Erdélybe jönnek bejegyzésem. Örvendek ennek, mert Pázmány Péter megállapítsa szerint ez a szerzetesrend jelzi Magyarország állapotját. Ahhoz, hogy felviruljon az ország, ahhoz nekünk is tennünk kell. Elsősorban a szellemi-lelki értékek megbecsülésére és arra való alapozásra kell törekednünk. Ezt szolgálják az un. félperces gondolatok, történetek. Himuszunk soraival kívánom: Isten, áldd meg a magyart! Őszinte nagyrabecsüléssel, Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 10. Kedves Olvasó! A Vatikánban "sede vacante" van. A nagyvilág felébredt és meglátta XVI. Benedek pápa nagyságát, aki szelíd szavával, világos tanításával és alázatos példájával Jézus Krisztus igazi tanítványa. Visszavonulásával megmutta, hogy a hatalomhoz nem kell nagyon ragaszkodni. Az Egyház pedig Jézus Krisztusé, aki vezeti szolgája által. A II. vatikáni zsinat kiteljesítője, másképp szólva tetőalá hozója lett Benedek pápa. Az Egyháznak fiatal pápára van szüksége, aki a nagyvilággal erőteljesen tudja tartani a kapcsolatot. (Ebben hazánk fia esélyes.) Ha majd a pápa ereje fogytán lesz, akkor vissza tud vonulni. Őszentsége, XVI. Benedek pápa forradalmasította az Egyházat, amelynek felvirágzása látható lesz. Megmozdult a világ. A pénz urai hitelüket veszítették, a lelkiek fele fordult a nép. Ez jó jel. A szolidaritáson, igazságosságon és szereteten alapuló új társadalom születése körvonalazódik. Magam is érzékeltem, mert egy hónap alatt több mint 9.000 olvasó böngészett a blogon. Imádkozzunk, hogy minden Isten akarat szerint történjék. A Félperces bejegyzéseimet szeretettel ajánlom a családoknak közös megbeszélésre. Az Úr szép napokkal és jó hírekkel örvendeztessen meg mindannyiunkat. Szeretettel köszönti, Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 11. Kedves Olvasó!
  A tegnap esti nagy esemény - Habemus papam! - után,az életünkbe több remény áradt. Bejegyzéseimmel és közzététellel igyekeztem a krisztusi testvériséget szolgálni. Az utóbbi 30 nap alatt közel 12.000 látogató tekintett be az elektronikus bejegyzésekbe, s az első bejegyzés óta már 45.000. Köszönöm a bizalmat. Igyekszem az igazságnak megfelelő eseményeket közölni, s azok segítségével erkölcsi magatartásunk számára eligazító adni. Ha bármikor tévedést veszek észre, igyekszem azt korrigálni.
  A Félperces olvasmányokat szívesen ajánlom családi megbeszélésre is.
  Szeretettel köszönti, Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 12. Kedves Olvasók!
  Köszönöm, hogy bejegyzéseimet és azokat a számomra fontos üzeneteket, amiket blogomra feltettem, voltak szívesek olvasni. Ma köszönthetem Önt is a már 75.000 fölé emelkedett olvasók között, akik az egyetemes emberi és keresztény értékek szerint élnek és elkötelezték magukat ezen értékek mellett. További gyümölcsöző olvasást kívánva szeretettel köszönti,
  Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 13. Kedves Olvasó!
  Szeptember végén a 100.000 olvasót kellett volna köszöntsem. Ami késik nem múlik alapon, most megteszem.
  Lehet, hogy éppen Ön volt az.
  Barátsággal köszönti,
  Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 14. Kedves Olvasók!
  Az utóbbi egy hónap alatt több mint 13500 látogató tekintette meg bejegyzéseimet Brazíliától Norvégiáig, Vietnamtól Észak-Amerikáig. A Közel-Kelettől Yakut-földig. Mindenütt vannak magyarok, legalább is magyarul tudók.
  A Mindenható segítse Önöket, hogy értékeinket becsüljék, gyarapítsák és adják tovább, így gazdagítva a felnövekvő nemzedéket.
  Jó egészséget kívánva, töretlen barátsággal köszönti:
  Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 15. Kedves Olvasók!
  Köszönöm, hogy ezt az oldalt látogatják. A keresztény embernek Isten dolgaiban is otthon kell lennie nemcsak a földi világban. Az örök élet itt csírázik, bontakozik ki. Ezért a földi dolgokról, azok relatív és mégis fontos voltáról is beszélünk, de minderről a krisztusi hit fényében. Az utóbbi hónapban a látogatók száma több mint 23500-ra emelkedett és az első bejegyzéstől közel 200.000 személy nézte meg e blogot. Örvendek, hogy a többségi látogató jóakaratú ember, aki pedig a megfigyelés szempontjából látogat ide, gondolom, hogy őbenne is megmozdul a lélek, ha pedig nem, akkor legalább hozzájárultam ahhoz, hogy alkalmazottainál kenyere legyen. Így is, úgy is az irgalmasság lelki és testi cselekedeteit gyakorlom.
  A két pápa szentté avatása napján ennél jobbat nem is tudok kívánni a kedves Olvasóknak, mint amit Isten üzent: „Szentek legyetek, mert én, az Úr, a ti Istenetek, szent vagyok.“ (Lev 19,2)
  Keresztény szeretettel köszönti,
  Msgr. dr. Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 16. Kedves Olvasók!
  A székely Dózsa György kapitány szervezte kereszteshad parasztlázadásba torkollt. Ennek 500. évfordulója volt 2014-ben. Azóta mennyi minden történt. Boldogabb lett-e a magyar nép azóta? Pedig azt szeretnénk mindnyájan.
  A hitet kell megerősíteni, mert a "politikai széttagoltságba, diaszpóra létbe taszított kultúrákra jellemző módon az apák hitének a megőrzése és továbbadása a legfontosabb!" Egy kis történet van elrejtve ebben a beszámolóban:
  http://dkjozsef.blogspot.ro/2014/12/oevi-halaadas-es-beszamolo-2014-rol.html. Ha megtaláljátok, akkor megértitek, hogy 2015-ben mire kell törekednünk.
  Köszönöm, hogy hűségesen követték bejegyzéseimet és még december hónapban is több mint 14000 látogató böngészett e blogon.
  Boldog, békés újesztendőt kívánok mindnyájuknak. szeretettel,
  Darvas-Kozma József

  VálaszTörlés
 17. Kedves Olvasók!
  A jövőnket illetően a legfontosabbra hívom most. Olvassa úgy az alábbi részt, mintha imádkoznék. Köszönöm.
  Ima a gyermeket váró édesanyákért
  Dicsőséges édesanya, Szent Anna, Isten az áldott állapotban lévő anyák támaszául is rendelt téged. Bizalommal és állhatatosan kérünk, könyörögj a gyermeket váró édesanyákért és szívük alatt hordott gyermekükért!
  Isten óvjon meg őket minden bajtól!
  Szent Anna, te állj mellettük majd akkor is, amikor világra hozzák gyermeküket! Esdj ki számukra erőt és türelmet, hogy áldozatos szeretettel fogadhassák azt, akit már most nagyon szeretnek!
  Két legdrágább Édesanya, Szent Anna és Istenszülő, Boldogságos Szűz Mária, könyörögjetek az áldott állapotú édesanyákért!
  Szűzanyám és Szent Anna, bízunk bennetek! Ámen

  VálaszTörlés
 18. Köszönöm Atya, a sok szép gondolatot, amit a blogon közzétesz. Üdvözlettel, Molnár Jenő

  VálaszTörlés
 19. Kedves Atya! Az idei Mária Magdolna búcsú szentmiséjén abban a szerencsés helyzetbe kerültem, hogy Gyimesközéplokon meghallgathattam Atya szentbeszédét. Mi az anyaországból érkeztünk, néhány napig vendégségben voltunk Borospatakán kedves barátoknál, testvéreinknél, velük mentünk el a misére. Kedves Atya, nagy hatással volt rám a prédikációja a hét fő bűnről, nagyon örülnék, ha a blogon a gondolatok közé egyszer felkerülne a beszéd vagy esetleg egy rövidített változata. Atya, nagyon köszönöm Istennek, hogy Önt hallhattam, remélem, lesz még rá alkalmam. Felebaráti szeretettel üdvözlöm, jó egészséget kívánok: Vincze Mónika, Szentlőrinckáta, Magyarország.

  VálaszTörlés