2019. 12. 07.

Hirdetés: 2019. december 8.


1. Ma 11 órakor A moldvai csángókért szól a harang, ünnepi mise. Közreműködnek a Csángó Továbbtanulók Közösségének diákjai. Ma 17 órakor a város adventi koszorúján ünnepélyesen meggyújtjuk a második gyertyát.

Mivel Szeplőtelen fogantatás főünnepe e vasárnapra esett, ezért az ünnep áttevődött holnapra. Holnap szentmisét végzünk reggel 6, 7, déli 11 és este 18 órakor. A Szent József kápolnában ½ 9 és du. 4 órakor van mise.

2. A roráté szentmisét hétfőtől szombatig reggel 6 órakor tartjuk, előtte és alatta gyónási lehetőség mindkét templomban.

Hétfőn 17 órakor a Sapientia Könyvtárában bemutatják Sebestyén Péter: Keresztmalac c. könyvét.
3. A plébániai hittanórára várjuk a gyerekeket. Pénteken az elsőáldozásra és bérmálásra készülőket.

4. Adventben a kegytárgyüzlet 9 órától du. 5 óráig tart nyitva. Vasárnap 9-13 óráig. Az egyházi hozzájárulást ott is ki lehet fizetni.

A kegytárgyboltban kapható a 2020. évi Katolikus Falinaptár, a Katolikus Kincses Kalendárium, „Márton Áron a mi “szent” püspökünk – Napló egy csodáról” című könyv.

5. Megjelent a Krisztus világa színes havilap decemberi száma.  
A lap tartalmából: amikor a Nobel-díjas irónő a Fájdalmas Szűzanya szobra előtt imádkozik. A Mária légióról, továbbá az Inkák honában járt Bakó Hajnalka beszámolóját olvashatjuk. Az adventi kalendárium mindennapi ötletekkel szolgál, hogy az ünnepre  felkészülhessünk.

6. Pénteken a Városházán 18 órakor dr. Bakó Hajnalka: Inkák honában címmel vetített előadást tart.

7. Jövő vasárnap a ¼ 1-es mise után a Nagy István Művészeti Líceum diákjai énekelnek és orgonán játszanak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése