2024. 07. 31.

Hirdetés: 2024. augusztus 4.

1. Elsővasárnapi szentségimádás 13:30-18:00 óráig a Millenniumi templomban.

2. Ma, augusztus 4-én 20 órakor a csíkszépvízi Kultúrházban az ANI-Budavári Örmény Színház bemutatja Csiky Gergely Cecil házassága színművét. (pénteken Gyergyóban, hétfőn Udvarhelyt lásd a plakátot alább.)

3. Kedden Urunk színeváltozása ünnepe, a Salvator-kápolna búcsúja, a szentmise 12:30 órakor kezdődik.

4. Krisztus világa július-augusztusi száma kapható. A tartalomból: A római szentmisekánon szentjei (4. rész) Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya folytatja a római szentmisekánon vértanúinak: Szent Ciprián püspök, Lőrinc diakónus, Krizogonusz katona, János és Pál katona testvérek, Kozma és Damján orvos testvérek bemutatását, mert példájuk sarkall, közbenjárásuk segít, hogy mi is közéjük kerülhessünk.” (6-8. oldalon) Szent István király – „Az okos ember sziklára építette házát.” (Mt 7,24-29) – Szent István napja egyszerre egyházi és állami ünnep. P. Barsi atya bemutatja az országfelajánlást katolikus módon; a protestánsoknak; nem keresztény, de egy Istenben hívőknek; a nem hívő keresőknek; a gyakorlati materializmusban megrögzött magyar testvéreknek. 100 éve szentelték pappá Márton Áront – Márton Áron életútját bemutatja Virt László. Áron pp élete igazolja, hogy Isten tud a görbe vonalakon is egyenesen írni! (10-12. oldal) Egy nem mindennapi igazolás – fiataloknak: Philip Mulryne, a Manchester United egykori középpályása a focitól Jézus oltárához ‘igazolt’. Egyedül – A 19 és 22 év közöttiek panaszkodnak a hiányzó kapcsolatokra. Erről szól Simon Lukas írása, fordította Bács Béla János. 140 éve született Gyóni Géza – 1914 őszén Przemyśl (ejtsd Semisl) erődben a bombázás a lövészárokba temette, másnap ásták ki a föld alól. E szörnyűség hatására írta meg a világirodalom legnagyobb háborúellenes versét, Csak egy éjszakára... címmel. 1917-ben a krasznojárszki rabkórházban hunyt el. Az ima – Fekete István írása. Ma mindenki „imád” mindent. A lovát, a szeretőjét, a nyakkendőjét... Ne imádj hát mindent, édes Magyarom, csak az Istent, mert nem tudod, milyen idők jönnek és nincs az a vihar, mely elpusztíthatna, ha veled van az imádság és veled van az Isten. Szent X. Piusz pápa Kvíz  amely a pápa programját is magában foglalja: „Krisztusban megújítani mindent!” A lap kapható a ministránsoknál és a sekrestyében. Ára 7 lej.

5. Pénteken keresztelői felkészítő 18 órakor a felső hittanteremben.

6. Szombaton 1Úton zarándoknap a gyermek-szülő szeretetkapcsolatért és a megújulásért. A Millenniumi templomtól 13:30-kor indulunk Somlyóra. 16 órától keresztút, 18 órakor szentmise.

7. Augusztus 11-én, vasárnap 16 órakor családos mise.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése