2012. 06. 14.

Papok Megszentelődésének Világnapja

Jézus Szent Szíve ünnepén Isten emberszeretetét ünnepeljük, ami abban érte el csúcspontját, hogy Egyszülöttét adta nekünk, aki a végtelen szeretet eszközévé tett „emberi szívvel” szerette a világot.
Jézus Szíve ünnepe a Papok Megszentelődésének Világnapja. A megszentelődés vagy életszentség amúgy is minden keresztény életfeladata. Az a folyamat, amikor Krisztust követjük hűséggel, amikor Lelke szerint élünk, összhangban „a pap és Jó Pásztor Krisztus szeretetével és érzületével; azzal a szeretettel, mellyel Ő szereti az Atyát a Szentlélekben, és szereti az embereket egészen addig, hogy életét adja értük” (PDV).
Ma mindnyájan életünk megújító forrásához jövünk, hogy a szelíd és alázatos Szívű Jézus alakítsa szívünket, az ő Szent Szíve szerint.
Megismertük Krisztus minden értelmet meghaladó szeretetét, és beteltünk az Isten egész teljességével (Ef 3, 8-12. 14-19). A papság szentségében Krisztus felfoghatatlan gazdagságnak lettünk a szolgái. Ez a mi gyarló életünknek tartalmat és támaszt ad, ugyanakkor szellemi távlatot és boldogító ígéretet.
A Szent Szív ünnepén gyökerezzünk meg az Atya szeretetében és tudatosítsuk magunkban, hogy Jézusba vagyunk oltva. Mint „oltványnak”, csak úgy van életünk, ha Jézussal egyre teljesebben azonosulunk, amikor az ő szíve ritmusát és irányulását fokról fokra a magunkévá tesszük.
            A Szent Szív tiszteletének csúcsa az Eucharisztia ünneplése - a nagy kilenced -, amelyben egészen azonosulunk Jézus életével, ha beléje asszimilálódunk. Az tud azonosulni Jézussal, aki Őáltala, Ővele és Őbenne szereti az Atyát, átöleli a világot, az embereket, azok gondjait és örömeit. Amikor azonosulunk Vele, akkor kérjük, hogy küldjön munkásokat aratásába (Mt 9,37). Mindazoknak, akik szeretik Őt, azoknak, Jézus szíve szerinti papokat ad.
Kérjük bizalommal az Apostolok királynőjét - Jézus édesanyját, aki példaképe mindazoknak, akik meghívást kaptak arra, hogy Isten szeretetéről különleges módon tanúskodjanak -, hogy papjaink híven őrizzék Jézussal a belső kapcsolatot; és komoly előhaladásra legyenek képesek a Szűz Mária által is megjárt életszentség útján.
Adja Isten, hogy a papok élete által szentebb legyen a világ, új hívatások szülessenek és a lelkekben kibontakozzék Isten országa.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése