2017. 07. 09.

Hirdetés: 2017. július 9.

1. Ma este a 19 órás szentmise után orgonakoncert csendül fel itt a Millenniumi templomban a csíkszeredai Régizene Fesztivál részeként.
Erich Türk orgonajátékában gyönyörköd-hetünk majd. Ő a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia oktatója, ahol jelenleg orgonát, csembalót, számozott basszust, kamarazenét és organológiát tanít. Szólistaként, a Transylvania Barokk Együttes, valamint más kamarazene-együttesek tagjaként számos hangverseny közreműködője volt az európai országok túlnyomó többségében, az Egyesült Államokban és Izraelben.
Rádió-, tévé, CD- és DVD-felvételeket készített. Foglalkoztatja a historikus zenei előadásmód életre keltése és a régi hangszerek állagmegőrzése. A TransylvANTIQs hanglemezkiadó megalapítója. Tevékenyen bekapcsolódik különböző kolozsvári régizenei események megszervezésébe, mint például a La Stravaganza fesztivál. Tagja a Balkan Baroque Band nemzetközi barokk zenekarnak. A 2000-ben Bruges-ben (Belgium) megszervezett J. S. Bach Nemzetközi Orgonaversenyen a II. díj mellett elnyerte a közönségdíjat is.
Martin Luther tollából nagyjából 40 korál maradt fenn, részben gregorián énekek német fordítása, részben saját szerzemény. Ezek jelentős része általánosan elterjedt és mindmáig használatos, esetenként más felekezetek liturgiájában is. Számos zeneszerző kantátákban,
oratóriumokban vagy orgonaművekben dolgozta fel a Luther által szerzett dallamokat. A műsor válogatást nyújt a korai barokk korszak észak-német korálfeldolgozásaiból, változatos technikai megoldásokat mutatva be. Hallható lesz korálfantázia, díszített cantus firmus, partita, különféle feldolgozási módozatokat felsorakoztató strófák és fugato is. 

A concert a Luther-korálok feldolgozásai az észak-német barokk zenében címet kapta. Számítunk megtisztelő figyelmükre!
2. Krisztus világa július-augusztusi összevont száma 
megvásárolható a ministránsoknál és a sekrestyében. Ára 3 lej.

Krisztus világa 2017. Július-Augusztus Szemle

3. Pénteken keresztelői felkészítő 18 órakor a felső hittanteremben.
4. Szombaton délelőtt 10 órakor ministránsképző.
5. Vasárnap katolikus hetilap a sekrestyében kapható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése