2021. 07. 09.

A sötétség birodalma 3-4. rész

Az előző 1-2. rész Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3. rész - Isten tehát hatalmat adott a sátánnak, hogy megkísértse az embert. Néhány szót erről is mondhatunk. Emlékezzünk arra, hogy ennek az angyalnak is korlátozott az intelligenciája. Nem ismeri azt, amit például mi tudunk a hitről. Ő azt nem tudja. Neki nincsenek ismeretei az angyali életről. Korlátozott ismeretei vannak az Oltáriszentségről. Az Oltáriszentséget úgy nevezi meg, hogy „a névtelen”. A sátán nem ismeri a jövőt. Csak annyira képes előre látni a jövőt, mint az időjárás előrejelzője, aki ránéz az esőfelhőkre, és azt mondja: „Igen, jön az eső.” Jobban érzékeli a természetes dolgokat, mert ő egy angyal. Ilyen értelemben képes jövendölni, de nem tudja, mi fog történni az elkövetkező években. Vagyis korlátozott. Mégis ő a létező legokosabb hazug, mert féligazságokkal kereskedik. Féligazságokkal! Annak az információnak a legnagyobb része, amit ma az emberek Luciferről büszkélkedve mondanak, félhazugság, amit az önmagáról terjesztett. És ez veszélyes lehet, mert nem engedi, hogy megismerjük őt.
Bizonyos ismereteket Luciferről a kinyilatkoztatásból, a szenthagyományból, az egyházatyáktól és a pápától nyerünk. Tudjuk, hogy Lucifer eleinte egy bizonyos mértékű szabadsággal rendelkezett. Ez a szabadság Krisztus eljövetelével véget ért. Amikor Jézus meghalt a kereszten, Lucifer lebukott, láncra lett verve. Győzött a kegyelem. Az Egyház kapott ezer esztendőnyi virágzást. Most egy olyan korban élünk, amikor a sátán láncai meglazultak. A meglazulás alig száz évvel ezelőtt történt. A sátán liberalizmusa véget fog érni. Ki vagyunk téve annak, hogy Lucifer szabadon harcolhat mindazért, amit Krisztus eljövetele után elvesztett. Emlékezzünk rá: Krisztus eljövetele után a kereszténység tért hódított. Egész népek tértek meg. Egész Európa megtért. Amikor a misszionáriusok elérték Mexikót, két év alatt nyolcmillió lelket térítettek meg. Ez elképesztő volt! A sátán borzasztó sokat veszített. Most megpróbálja visszaszerezni.

Egy nagyon fontos kérdés a következő: A Katolikus Egyháznak igaza van, hogy nem mindenki fog üdvözülni. Van egy csoport, amelyikről Isten előre látta, hogy együttműködik vele, és részesül a megváltásban. Tévedés azt állítani, hogy minden ember üdvözül, márpedig napjainkban ezt erőltetik. Ma a ‘maradék’ küszködik. Nyilvánvaló, hogy ezekben az időkben a sátán az utolsó álláshelyét birtokolja. Ez az ő Waterloo-ja. Egy mindent felperzselő földi politikát követ, annyit pusztítva el, amennyit csak tud, mielőtt végül újból a mélybe taszítják, és Szent Mihály arkangyal megláncolja őt. Akkor elfoglalja a helyét Jézus Szent Szívének és a Szűzanyának uralma. Ez a sátán helyzete ma.

Még van egy dolog, amit Luciferrel kapcsolatban megemlíthetünk, éspedig az, hogy magunktól nem rendelkezünk semmiféle védelemmel vele szemben. Senki nem egyenlő ellenfele a földön. Senki! Ő mindenkit be tud csapni a földön. Szent Pál azt mondja a sátánról: képes úgy átalakítani magát, hogy a fény egy angyalának tűnjék. Ezért attól függetlenül, milyen magasztosaknak véled késztetéseidet vagy milyen kifogástalanoknak hiszed tanaidat, szükséged van védelemre. Ez a védelem két úton érkezik. Az egyik, amikor az Egyház tiszta hangon szólal meg kijelölt papjai által. Ezt az Egyház magisztériumának nevezik. Néha azt szeretném, ha egyházi embereink tisztább hangon beszélnének. A másik: Szent Mihály és a többi angyal védelme alatt állunk. Ez az ő feladatuk. És ne felejtse el: az egyházatyáktól tudjuk, hogy az Isten és Lucifer közötti válság Krisztust érinti. Lucifer és angyalai Jézust kisgyermekként látták, majd mint egy embert, aki mezítláb vándorol Palesztinában. Látták szakállas férfiként, aki köntöst viselt, és csak néhány fillér volt az erszényében. Aztán részük volt a megfeszített Ember látványában. És Lucifert arra kérték, hogy imádja Őt. Megtette volna ezt Lucifer? Nem! Ő fent, a Mindenható hegyén kívánt lenni. Egyenlő akart lenni Istennel. A kérést nem volt hajlandó teljesíteni. Kevélység volt a bűne.

(21.07.04. 9-10)

        folytatjuk –

A sötétség birodalma 4. rész

Vajon miért mutatta meg Isten az angyaloknak ezt a látomást?  Mert Isten minden angyalnak választási lehetőséget adott. Így rendelkezett: szolgálni fogod Jézust és követőit, sőt oltalmazod. Némelyek közületek értük imádkozva fenn lesznek a trónom mellett, és imáikat elhozzátok Nekem. A többiek őrangyalok lesznek, és vigyáztok a lépéseikre. Vigyáztok a házaikra. Megvéditek őket a vadállatoktól. Meggyógyítjátok őket, ha betegek. Segítitek őket, mikor kegyetlenek, és bűnösnek érzik magukat. Emlékeztetitek őket arra, hogy ők Isten gyermekei és hűségesnek kell lenniük a törvényeimhez.

Isten az angyaloktól megkérdezte: „Megteszitek?” Módjuk volt szabadon választani. Lucifer és követői így válaszoltak: „Nem! Mi angyalok vagyunk. Imádni ezt a Jézust? Imádni azt az embert, aki egy asszonytól született, és megalázva hal meg a kereszten? Mi halhatatlanok vagyunk, és mégis ezt akarod tőlünk!” Vagyis Lucifer visszautasította az Istentől felajánlott lehetőséget. Igen, ez a kevélység bűne volt.

Ahhoz, hogy az angyalok segítsenek minket, hívnunk kell őket. Különös az angyalokkal kapcsolatban, hogy ha nem hívod őket, nem igen lesznek tevékenyek. Ha hívod őket, és 40 százalékban számítasz rájuk, akkor 40 százalékot fogsz kapni tőlük. Ha hívod őket, és 90 százalékot vársz tőlük, megkapod a 90 százalékot. Hogy 100 százalékot kapj tőlük, többre van szükség, mint arra a reményre, hogy segíteni fognak. Azt mondta egyszer valaki, hogy a remény nagyon jó társ, de rossz útmutató. Az embernek muszáj hinnie, hogy megkapja a 100 százalékot. Ha így tesz, az övé lesz a 100 százalék. Isten ilyen különös módon kezel minket. Ez pontosan így van a Szűzanyával is. La Salette-nél a két gyermek megkérdezte tőle, „Hogyan hihetünk neked, Asszonyunk?” Ő így válaszolt: „Ha hisztek bennem, én is hiszek bennetek.” A quid pro quo – valamit valamiért elve érvényesül Istennél.

Számunkra az Egyház magisztériuma és az angyalok képezik a kettős védelmet a sátán, vagy Lucifer ellen. Szent Péter mondta: „Józanok legyetek és vigyázzatok. Ellenségetek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt, és keresi, kit nyeljen el.” (1Pt 5,8) Lucifer célja, hogy tönkretegye az Egyházat. Az a célja, hogy megrontsa a maga lelkét, és az enyémet is. Az a célja, hogy elpusztítsa a papságot, és eltávolítsa a szentségházakat (tabernákulumokat) a templomokból. Az a célja, hogy elpusztítson minden erkölcsösséget és tisztaságot. Az a célja, hogy teljesen szétrombolja a családot. Az a célja, hogy egy olyan világot hozzon létre, amelyben nincs Egyház, nincs részvét, nincs szeretet és nincs gyengédség. A kín, a halál és a pusztítás világát akarja létrehozni.

Én jó útra tért sátánistákkal dolgozom. Valamennyien beszélnek nekem arról a három próbáról, aminek eleget kell tenniük, hogy hiteles sátánistákká váljanak. Először ölniük kell, bemutatván a halállal szembeni közömbösségüket. Általában olyasmit ölnek meg, mint egy kölyökkutya, kismacska vagy madár. Másodjára azt kell bizonyítaniuk, hogy szeretik a tüzet. Harmadjára kegyetlennek kell lenniük. Ilyenkor nem ölnek, csak a kegyetlenségüket kell bizonyítaniuk. Azt kell elérniük, hogy egy kutya, macska, madár vagy akár egy emberi lény ordítson a fájdalomtól, és ezt élvezettel tegyék. Ez Lucifer világa. Nézze meg nagyvárosaink, Los Angeles, San Francisco, New York, Párizs, London, vagy Kanada városainak szégyenfoltjait. Mivel van tele az, amit ezek árnyoldalainak vagy embertelen vonásainak nevezünk? Kegyetlenséggel, gyújtogatással, halállal. Tehát a sátán szokásos jelei mindenütt ott vannak. Ezek a foltok Lucifer és csatlosainak a nyomai.

        folytatjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése