2021. 07. 31.

A sötétség birodalma 7.

Mit jelent a vigyázás? – Nem azt jelenti, hogy az ember úgy járkáljon, mintha egy körbezárt táborban lenne, elutasítva, hogy másokra nézzen, vagy hogy beszéljen velük. Nem! De ki kell fejleszteni magunkban az önkontroll szokását. Az önuralommal bíró emberek érzik valaminek a hatását, de függetleníteni tudják magukat tőle. Nem lesznek elbűvölve tőle. A probléma a tv-vel az, hogy természeténél fogva leköti az embert. Erőteljes kép, amely vonzza és betölti a nézőt. Így működik a sátán. Ezen a módon dolgozik az egyénen, de ő egy geopolitikus, akinek az egész világgal vannak tervei. Tervei vannak helyi, állami és szövetségi szinten a hivatalnoki karok, a tanácstermek, a vezérigazgatói irodák, a parlamentek és a kormányok számára. Ezekben az intézményekben a sátán az egyéneket csoportokban befolyásolja. Mind az USA-ból, mind pedig Kanadából vannak példáink. Ott van az abortusz jóváhagyása. A homoszexualitás és a homoszexuális házasság helyeslése. A pornográfiának művészeti formaként való elfogadása. A csoportok által dolgozik az ördög. Ha egyszer egy csoport ember falanxba verődik össze, a társak nyomása arra készteti őket, hogy mindegyikük ugyanabban az irányban mozogjon. Mindezek mögött ott van az ördög, amelyik mindent elér helyettesei révén. Ő így működik.

A sátánizmus központi elve az engedékenység! Ezzel ellentétben a kereszténység elve az áldozat! – Ez így van! A két kérdés, amit a kísértő súg az ember lelki fülébe, az a „Miért ne?” – „Miért ne tegyük?” Különösen, ha az egy ártalmatlan cselekedetre hív, az ördög ezt suttogja: „Senkinek nem ártunk vele. Csak érezd jól magad. Szerezd meg magadnak az aranyadat, a nődet, vagy azt a férfit. Szerezd meg az ételedet, vagy bármit, amit akarsz, akár törvénytelenül is, ha másképp nem megy. Miért ne?” Igen, ez saját vágyaink kielégítése. A „Miért ne?” kifejezés megtestesíti pontosan azt az elvet, amit az ördög használ. Ő arra nevel bennünket, hogy magunktól is erre hivatkozzunk. „Miért ne birtokoljuk? Nem ártunk vele senkinek. Nincs áldozata, és jogod van hozzá. Ezért, miért ne legyen részetek benne?” Ez a saját vágyaink kielégítése. 

A lelkipásztori munkámban a legnehezebb dolog, hogy megbízható polgároknak megmondjam: „Neked áldozatot kell hoznod!” Ezt fogják rá válaszolni: „Miért? Hiszen nem követtem el bűnt.” Persze, hogy nem, senki sem feltételezi rólad, hogy belementél a vágyaid jogtalan kielégítésébe. De jól tesszük, ha korlátozzuk vágyaink jogos kielégítését is. Jó, ha lemondasz egy adag csokoládés sütiről, hogy azzal is erősödjél. Miért? Azért, mert ez háború! Krisztus harcban áll Luciferrel. Sok embernek nehéz a lelkére beszélni, hogy önkéntes áldozatokat kellene hoznia, amelyekkel edzi magát. Az ókori időkben a gladiátorok megtanulták, hogy a sikeres harc érdekében vissza kell fogniuk magukat. Fontos, hogy fékezd az étvágyadat, csak azért, hogy tudj nemet mondani. Van valami rossz a dohányzáshoz, az alkoholhoz, a csokoládéhoz vagy bármihez való függőségben. Mindebben van valami rossz és valami nem keresztényi. Valami bűnös van benne, még ha az csak bocsánatos bűn lenne is. Elkényezteted magad, ezért a természet ellened fordul, és végül a lelked fog szenvedni miatta.

Az exorcizmusról (ördögűzés) és az ördögtől való megszállottságról. Néhány évvel ezelőtt írtam egy könyvet „Az ördög túsza” címmel. Megjelentetjük annak a könyvnek egy másik kiadását, egy új előszóval. Amikor azt a könyvet írtam, annak egyetlen célja volt, felhívni  kortársaink figyelmét, hogy az ördögűzés (az exorcizmus) valójában micsoda. Aztán William Blatty könyve alapján készült egy rendkívül furcsa film, melynek címe „Az exorcista” volt. Ez a film teljesen téves képet mutatott be az ördögűzésről. Úgy értelmezte, mintha az exorcizmus Frankensteinnek és Drakulának valamiféle kombinációja lenne. A film egy csomó zöld trutymót, betörő ablakokat és repülő testeket mutatott. Márpedig az exorcizmus ennél valójában sokkal borzalmasabb és halálosabb. Mivel gyakorlott ördögűző vagyok, gondoltam, leközöljük 5–10 ördögűzés leírását.  Mivel az ördögűzések hosszadalmasak, volt olyan, amely 400 órát vett igénybe. Némelyikük öt napig tartott. Mostanában egy normális, nagyobb exorcizmushoz három vagy négy hétre van szükség. Azt mondanám, hogy 40 nagyobb exorcizmusunk van évente. Több ezer kisebb exorcizmust is végzünk.

        folytatjuk – 

 

Az előző részek: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése