2021. 07. 23.

A sötétség birodalma 6. rész

 

A hitetlenség átka - Akik elvesztették a hitet, azok nem tudják, hogy elveszítették. És azt gondolják, hogy mi ostobák vagyunk, mert megtartottuk ezeket az úgynevezett mítoszokat. A hitetlenségnek ez az átka. Ha Isten egyszer visszavonta a hit ajándékát, nem tudsz hinni többé. Képtelen vagy a hitre. Csak Isten képes megragadni a nyakadnál fogva, és kiemelni abból az ingoványból, de ő nem mindig teszi ezt meg. És azt se felejtsük el, hogy sokkal könnyebb elveszteni a hitet, mint azt gondolnánk. Én soha nem kételkedtem egy hitigazságban sem. Nem tudnám megtámadni az Egyház egy parancsát sem. Soha nem bírálnám a Bibliát. Mégis, elveszíthetem a hitemet, mert hűtlen vagyok. Ha nős vagyok, tételezzük föl, hogy nem vagyok hű a házassági eskümhöz. Ha pap vagyok, tételezzük föl, hogy nem vagyok hű a celibátusi eskümhöz. Mondjuk nem tartom be a „ne lopj” parancsot. Ha ezek közül bármelyik bűnbe beleesem, a hit rögtön elmállik. Minél mélyebbre süllyedek a bűnbe, a hit annál jobban eltűnik. Végül is arra a pontra jutok, hogy azt mondom: „Hinni akarom mindezeket a dolgokat, de többé nem tudom.”

Jegyezzük meg a hitről, hogy az nem érzelem, hanem tudás. A hitben az történik, hogy az elme egy javaslatot tesz: „Isten van”. „Isten az én Teremtőm.” „Jézus megváltott engem.” „A pokol létezik”. „Az Egyházon kívül nincs üdvösség”. Az akaratom önként csatlakozik, mondván: „Fogadd el! Feltétlenül, bizonyítás nélkül.” Ez hit, de ugyanakkor tudás is. Szent Pál azt mondja, hogy a hit egy homákyos üvegen át szerzett ismeret. Amikor magamhoz veszem Krisztust a Szentostyában, amikor a rózsafüzért mondom, amikor járom a keresztút állomásait, amikor szentmisére megyek, vagy amikor élethelyzetem kötelességeit teljesítem, lelkileg és természetfölötti módon Istennel vagyok kapcsolatban. Ismerem őt, de nem tudom, mit is tudok, hacsak – néha, megérzés által – a tudtomra nem adja. Vagy mikor eljön a halálom órája, és hirtelen látok mindent, amit tudok és mindent, amit nem tudok. A hit tehát tudás, és erről nem szabad megfeledkeznünk. A sátán meg akarja rontani ezt a tudást. Ezt úgy viszi végbe, hogy megpróbálja elterelni a figyelmünket.

– A sátán módszereiről, amelyekkel a hitünket aláássa. Van néhány alapvető szabály, amelyeket ennek a bukott angyalnak észre kell vennie. Ő csak az érzékszerveinket érintheti. Hacsak nem kerített hatalmába, lelkünkhöz nem érhet, csak akkor, ha neki adjuk azt. Ha megszállottá válunk. De még akkor is vannak nehézségei. Kerülő úton kell munkálkodnia. Csak annyit tehet, hogy az ember lelkét közönséges eszközökkel érje el.

Mik a közönséges eszközök? 

Testünk és öt érzékszervünk van. Belül foglal helyet a képzelőerőnk, ami egy képesség. Ennek képei vannak és egy memóriája, amely felidézi azokat a képeket. Tegyük fel, hogy te itt ülsz a szobámban. Ha ránézel a falra, könyveket, képeket látsz és néhány tárgyat. Azok a képek már mind benne vannak a képzeletedben, és ott tárolódnak. Jó memóriával ki tudod választani őket, és valamennyit fel tudod idézni. Ez a módja a képek visszakeresésének. – Ha Lucifer a te képzeletedbe képeket ültet be, azok maguktól továbbítódnak az elmédbe. Így Lucifer erőteljes képeket plántál beléd, ha nem vagy elővigyázatos. Ezért kell az embernek őrködnie a képzelete és a szemei fölött. 

– Tételezzük fel, hogy kimész az utcára, és látsz egy anyát, aki súlyosan bántalmazza a kisgyermekét. Ezt jól megfigyeled. Ez olyan emlék lesz, amit sohasem fogsz kitörölni az agyadból. Vagy ha bekapcsolod a televíziót vagy a netten megnézel egy obszcén aktust. Ennek a látványa megmarad az emlékezetedben. És azok a képek be vannak hangolva az ördög számára, hogy azokkal bűnökre csábítson téged. Vagy ha pénzt, aranyat vagy értékes nyakláncot nézel, a kép beléd hatol. Ha sóvárogsz ezekért, az ördögnek máris ott az eszköze, amivel kísértsen téged. Neki csak egy talpalatnyi helyre van szüksége, és már nyakon is csípett. Ezért olyan fontos a szemek és kezek tisztaságára ügyelni. Manapság ezeket a gondolatokat és kifejezéseket nevetség tárgyává teszik. Pedig nincs élő férfi, aki kísértés nélkül tud megérinteni egy nőt. És fordítva is. Ezért mindenkinek vigyáznia kell, mit néz, és hogyan érint. Vigyáznunk kell, mit hallgatunk, mert a hang is a befolyásolás félelmetes eszköze. Az érzékek útján hatol belénk a sátán.

folytatjuk – 

Az előző részek: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése