2019. 06. 14.

Bérmálás 2019. június 9.


Egy kenyai néger mondta: „Ti európaiak, értékes órákat viseltek kezeteken, de soha sincs időtök semmire. Nekünk nincsenek drága, tetszetős óráink, de van időnk mindenre.” (Hitélet 1999, 12).  
Ifjú barátom, hogy Lélek szerint is nagykorúvá érjél, ne sajnáld magadtól a legjobb befektetést. Ehhez nem pénz, hanem másféle tőke szükséges. Azzal a tőkével te is rendelkezel, úgy hívjuk, hogy jóakarat, értelem és idő. Ha valaki vagy valami, számodra érték, tőle semmit sem sajnálsz. Lehet-e valami fontosabb ezen a világon, mint az élet, amely örök?  
Hogyan szerethetem jól az életet, és hogyan lehet részem az elképzelhetetlenül teljes életben, az Isten szentháromságos életében? Hogyan érhetem el a keresztény nagykorúságot?- ezekre a kérdésekre kerestük a választ 2018. október elejétől 2019. május 28-ig. A bérmálás szentségét pedig június 9-én Msgr. Tamás József püspök szolgáltatta ki.
A felkészítést vezette dr. Darvas-Kozma József esperes-plébános és segítették munkatársai: Ft. György Imre és Ft. Kovács József káplánok. Az éneket vezette Bakos-Mihály Károly és Tankó Nándor kántorok. A gyóntatásban segített Ft. Biró Lajos és Ft. Virág László nyug. plébánosok. A fotókat készítette Kiss Jancsi.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése