2019. 06. 22.

Hirdetés: 2019. június 23.


1. Ma Jézus Szíve ájtatosság ¾5 órakor. Hétköznap este ¾7 órakor.

2. A Járjunk együtt” ministráns fiúk-lányok 3 napos tábora holnap, június 24-én, hétfőn reggel 8 órakor kezdődik és szerda estig tart. Holnap kirándulás Csíkszentdomokosra, Gyergyószentmiklósra, a Gyilkos-tó és Békási szoroshoz. Visszaút a Libánon átvezet a Zetelaki Víztározó mellett a táborhelyre, a hargitafürdői Szent István Házhoz.
3. Kedden Medzsugorjei imaest a Segítő Mária Gimnázium  Bentlakása dísztermében 17 órakor.


4. Csütörtök Szent László király, Erdély fővédőszentjének ünnepe.
Csütörtökön 18 órakor a Városházán bemutatják Csáki Zoltán, a Duna Tv munkatársa "Nyomomban a kék farkasok" című könyvét.

5. Pénteken Jézus Szent Szíve főünnepe, kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel ½7, 7, de. 11 és este 7 órakor.

6. Szombaton szent Péter és Pál kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel ½7, 7, de. 11 és este 7 órakor. A templomi perselyezés az Apostoli Szentszék részére történik.

7. Június 29-én papszentelés a Gyulafehérvári székesegyházban. Imádkozzunk a szentelendőkért és a papi hivatásokért.

8. A Krisztus világa júniusi száma kapható. Részlet a lapból: Őrvidék 4. – A hercegorvos nyomában I. rész – Batthyány-Strattmann László a főnemesi Batthyány család sarja. Kastélyuk Köpcsény a humanizmus és kultúra egyik központja volt a XX. század első két évtizedében. Jezsuita diák korában mondogatta tréfásan, hogy a szegények orvosa lesz. Orvosi tanulmányi időszakában, Bécsben ismerkedett meg a nála 4 évvel fiatalabb gróf Maria Theresia Coreth-tel, akit 1898-ban feleségül vett. 1900. június 9-én doktorrá avatták, rá egy hónapra megszületik első gyermekük, Ödön, aztán 1918-ig egymás után érkeznek az apróságok (12 gyermekük született). A gyermekek vallomásán keresztül mutatja be a szegények orvosát, Sárközi Sándor piarista tanár. (8-9. oldal) A lapot árusítják a ministránsok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése