2023. 06. 24.

Hirdetés: 2023. június 25.

1. Jézus Szíve ájtatosságot végzünk vasárnap és hétköznap az esti szentmise előtt, vagyis ¾7 órakor.

2. Június 29-én, csütörtökön Szent Péter és Pál apostolok főünnepe, kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel fél 7, 7, délelőtt 11 órakor és este 7 órakor. A gyulafehérvári székesegyházban papszentelés. Imádkozzunk a szentelendőkért és a papi hivatásokért.

3. A megbérmáltak átvehetik a csoportképet a plébánián.

4. Pénteken keresztelői felkészítő 18 órától.

5. Krisztus világa júniusi száma kapható a ministránsoknál és a Kegytárgyboltban. A tartalomból: Szeretetből létezünk - Egyedül a szeretet számára indokolt maga a lét, egy konkrét ember élete. Semmiféle filozófia nem tudja megindokolni egy konkrét ember konkrét jelenlétének az értelmét. Ez egyedül a szeretet számára indokolt.” „Az Isten szeretet” (1Jn 4,8) és minden teremtménye hozzá kapcsolódik. Ha a konkrét ember jelenléte a Szeretet által és a Szeretet számára indokolt, akkor a közösség léte is a Szeretetben gyökerezik – olvassuk a vezércikkben.

Örök evangélium – Mint a pásztor nélküli juhok – Belon Gellért püspök elmélkedése Mt 9,36 alapján. A mi korunk jellemzője az individualizmus. Jézus a megváltatlanságnak egyik legfontosabb ismérvéül a pásztortalanságot jelölte meg. És egyházba működése kezdetén elindította pásztor-elv beépítését. Ezzel hangsúlyozta azt, hogy az ember nem tud embertársai nélkül meglenni. Jézus gondoskodott egyházában pásztorokról, hogy senki ne maradjon magára élete döntő fordulóiban,
Könyvismertető –  Darvas-Kozma József: Hiterősítő A év, B év és C év sorozat alapján, 256  vasár- és ünnepnapra készült homíliás könyv. Papoknak és híveknek e munka segítség, főleg ott, ahol nincsen minden vasár- és ünnepnap szentmise, mert akkor is össze tudnak jönni a hívek egy-egy megbízott vezetésével, és a három kötet révén az Egyházzal együtt tudnak lélegezni és ünnepelni – írja ismertetőjében P. Urbán Erik ferences tartományfőnök.
A keresztút mellékszereplői. IX. ÁllomásJézus harmadszor esik el a kereszt alatt – Jakubinyi érsek atya írása.  Arra a kérdésre válaszol, hogy az Úr Jézus rokonai hogyan viselkedtek a szenvedéstörténet idején. És tisztázza a testvérekszó jelentését.
Exc. Bálint Lajos érsek 30 évvel ezelőtti írása – A kisebbségi jogok megsértése a Gyulafehérvári Érsekség területén. Homály – Bács Béla János elbeszélése. Szent László király – P. Barsi Balázs OFM elmélkedése. Szeretetláng – kvíz Bakó Mária Hajnalkától. A különös kincsesláda – A tízedik kincs gyerekeknek. Programajánló fiataloknak – Fit-től a CSIT-ig. Keresztrejtvény – Szent Péter idézetet rejt. Ady Endre: Szent Antal tisztelete.
Bónusz: PDF formában a Krisztus világa májusi számát tallózhatja: krisztus-vilaga_05_2023.pdf

6. A  Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programja, a Segítőnővérek közös-sége és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) lelkigyakorlatot szervez szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak 2023. július 6-9 között Székelyudvarhelyen, a Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban. Érdeklődni és jelentkezni:  Ambrus Hajnalnál  lehet 2023.június 30. déli 12 óráig a 0737-300-980-as telefonszámon vagy a hajnal.ambrus@ caritas-ab.ro e-mail címen.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése