2023. 06. 08.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 11.

Hogyan segíthetünk a szenvedő lelkeken?

1.    Mindenekelőtt a szentmiseáldozattal, ami semmi mással nem helyettesíthető.

2.    Vezekléssel. Minden szenvedés, legyen az testi vagy lelki, amelyet a szenvedő lelkekért ajánlunk fel, nagy megkönnyebbülést hoz számukra.

3.    A szentmiseáldozat után a rózsafüzér a leghatékonyabb eszköz, amellyel a szenvedő lelkeknek segíteni lehet. A rózsafüzér-imák hatására naponta számos lélek menekül meg, akiknek egyébként még hosszú ideig kellene szenvedniük.

4.    A keresztúti ájtatosság is jelentős enyhülést hozhat.

5.    Felbecsülhetetlen értékűek a búcsúk, állítják a szenvedő lelkek. Ezek a jóvátétel formái, amelyet Jézus Krisztus keresztáldozata jelentett a mennyei Atyának. Aki életében sokszor nyer búcsút a szenvedő lelkekért, a halála órájában is több kegyelemben részesül, mint mások, és a halál előtti bűnbocsánatot is teljes mértékben elnyeri.

Nagy kár lenne, ha egyházunknak ezekkel a kincseivel nem élnénk a szenvedő lelkek érdekében. Vagy talán nem szörnyű, ha egy halom aranykincs előtt állsz, és szabad lenne venned belőle, amennyit csak akarsz, hogy olyan rászorulóknak adj, akik maguk nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel – és arra sem veszed a fáradságot, hogy kinyújtsd a kezed, és az általad elérhető kincsből adj másoknak? Sok helyen jobban kellene ösztönözni erre a híveket.

6.    Alamizsnával és jócselekedetekkel – főleg pedig adakozással a Világmisszióra.

7.    Gyertyagyújtással is segíthetünk a szenvedő lelkeken, egyrészt, mert ez a szeretet és a figyelmesség jele, másrészt mert a gyertyák meg vannak szentelve, és bevilágítanak a szenvedő lelkek világának sötétségébe.

A Kaiser család 11 éves gyermeke arra kérte Maria Simmát, hogy imádkozzon érte. A tisztítótűzbe került, mert Mindenszentekkor a temetőben elfújta a lelkekért gyújtott lángokat, és a viaszt magával vitte játszani. A szentelt gyertya lángja nagyon értékes a szenvedő lelkek számára. Gyertyaszentelő ünnapén Mariának egy szenvedő Lélekért két gyertyát kellett gyújtania, miközben vezekelt is érte.

8.    A szentelt víz széthintése is enyhíti a fájdalmakat. Egyszer Maria ezt tette a szenvedő lelkekért, és utána nyomban hangot hallott: „Még többet!”

A vigasznak ezek az eszközei azonban nem egyforma módon segítenek a szenvedő lelkeknek. Ha valaki életében nem sokra tartotta a szentmisét, akkor az a tisztítótűzben sem fog rajta sokat segíteni. Aki életében keményszívű volt, kevés segítséget fog kapni. Azoknak is keményen kell bűnhődniük, akik a becsületsértés vétkét követték el. Aki azonban nyíltszívű volt egész életében, sok segítségre számíthat. Egy olyan lélek, aki bár hanyagolta a szentmiséket, a szenvedése csillapítása érdekében kérhetett nyolc szentmisét, mivel annak idején, még életében, ő is felajánlott nyolc szentmisét egy szenvedő Lélekért.

Szűz Mária és a szenvedő lelkek

Szűz Mária a szenvedő lelkek számára az Irgalmasság Anyja. Ha elhangzik a neve a purgatóriumban, a lelkeket elönti az öröm. Mária mennybe vételének ünnepén egy lélek ezt mondta: a Szűzanya a halálakor arra kérte Jézust, hogy váltsa meg azokat a lelkeket, akik akkor a tisztítótűzben szenvedtek. Krisztus a mennybevétel idején teljesítette anyja kérését. Ezek a lelkek aztán elkísérték Máriát a mennyekbe, mert őt akkor az Irgalom és az isteni kegyelem anyjává koronázták. A tisztítótűzben pedig a kegyelmet Isten akarata szerint osztja szét: gyakran alászáll a lelkek közé. Legalábbis Maria Simma így látta.

- folytatjuk -

Előző részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 2.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 3.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 4.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 5.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 6.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 7-8



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése