2018. 11. 10.

Tudomásukra: 2018. november 11.


1. Ma a nemzetközi gyertyagyújtási  akció keretében déli 12 órakor a világháborúkban elesett hősi katonáink tiszteletére 10 perces megemlékezést tartunk a templomtéri hősi halottak emlékművénél.
2. Péntek este a Héttorony Fesztivál keretében Makovecz angyalai kiállítás megnyitójára, és Szvorák Katalin koncertjére került sor. Makovecz grafikái még a héten itt maradnak. 
A Héttorony Fesztiválról és Makovecz Imréről bővebben a Krisztus világa folyóirat novemberi számában olvashatnak. A színes és tartalmas lap kapható a ministránsoknál és a kegytárgyasnál.
3. Az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleit november 13-án, kedden délután 5 órára szülői értekezletre hívjuk, amit a Millennium templomban tartunk.
4. A plébániai hittanórákra várjuk a diákokat. Az órarend szerepel az Apostolban. A bérmálkozók felkészítője péntek este 7 órakor.
5. A Hargita Nemzeti Székely Együttes nov. 13. és 16. között szervezi meg az Erdélyi Prímások 21. Találkozóját a Városi Művelődési Házban.  A program a Hirdetőtáblán látható. 15-én, csütörtök este 7 órakor “Első kézből” zenészek és táncházzenészek gálaműsora. Pénteken este 7 órakor a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének gálaműsora.
6. Jövő vasárnap, nov. 18-án főegyházmegyei Szent Erzsébet-napi gyűjtés az otthoni beteggondozás támogatására történik.
7. Szintén jövő vasárnap kerül megrendezésre a XVII. Csángó Nap Csíkszeredában. A moldvai csángókért szól a harang – 11 órakor ünnepi szentmise.
8. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus lapokat, amelyek kaphatók a kegytárgyasnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése