2023. 07. 29.

Hirdetés: 2023. július 30.

1. Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek szombat délkor Szécsenyi Deszkatemplom, Szent Kinga búcsúján.

2. A Mária Rádió július 31-től szentrmisét közvetít augusztus 6-ig. Reggel 7 és este 7 órától. Augusztus 6-án 9:30 órától vasárnapi misét.

3. A 2023-as Psallite gitártábor aug. 1-5-ig, helyszíne a szelterszfürdői Boldog Özseb Ifjúsági Ház. Még 7 hely van, jelentkezni lehet a Psallite együttes honlapján.

A Csíki Kamarazenekar Városnapi nyitóhangversenyére, 2023. augusztus 3-án kerül sor a Szent Ágoston templomban este fél 8-tól. Mindenkit szeretettel várnak.

4. Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostol mai számát és a Krisztus világa július-augusztus összevont számát. A lap tartalmából: Ki Isten dicsősége? - A székely kapu megjeleníti népünk világnézetét a családról és az életről.  Szerkezete a földet, az eget és a mennyet ábrázolja. Eleink az evangéliummal szívták magukba mindazt, amit Lyoni Szent Ireneusz (+202) így mondott: „Isten dicsősége az élő ember.”

Szent Joákim és Szent Anna életéről ír Barsi Balázs atya.
Ferenc pápa üzenete a nagyszülők és idősek 3. világnapjára – Isten cselekvésének stílusát, Mária látogatása Erzsébetnél példával mutatja be. Itt Isten szeretetprojektje átfogja a múltat, a jelent és a jövőt, átöleli és összeköti a nemzedékeket. Ezzel a fiataloknak és időseknek programot ad, Isten a jövőjét adja nekünk. 
A Keresztút mellékszereplői. X. állomás: Jézust megfosztják ruhájától. Jakubinyi érsek atya a meztelenség többféle értelmét a Szentírás alapján, és az első század kivégzésének szokásait mutatja be.
A kereszttől a pálos kolostorig – Hargitafürdő a gyulafehérvári érsekség legmagasabban fekvő plébániája (1360 m), ahol 2013-ban  a pálos szerzetesek otthonra találtak. Ismertető időutazáson vezet 1890-től 2014-ig, a pálosrend hivatalos visszatéréséig. (8-11. )
Hargitafürdői pálos élet – címmel a pálosok visszatérésétől, a kezdeti időszakon át napjainkig számol be - Bátor Botond perjel. És bemitatja az új kolostort, melynek megáldása augusztus 20-án 12:30 órakor lesz.
Szent István – „Az okos ember sziklára építette házát.” Szent István király élete, országfelajánlása és halála a katolikus, a protestáns, a nem keresztény, de Istent hívő vagy nem hívő, de kereső emberének is van mondanivalója. Csak a megrögzött ateistának nem tudunk mit mondani, őértük még buzgóbban kell imádkoznunk, és saját maguk elől is eltagadott reménytelenségükre gyógyírül felajánlanunk azt a reménységet, amely kisarjad ünneplő szívünkből. (14. oldal).
120 éve született Szervátiusz Jenő – Alkotásai rendet és szelídséget tükröznek. Hol kőbe, de leginkább fába véste saját és népe világát – bemutatja Virt László. Szent Anna – kvíz Bakó Mária Hajnalkától. A különös kincsesláda – A tízenegyedik kincs. Derűs oldal. Keresztrejtvény – Batsányi János idézetet rejt. Az összevont lap Radnóti Miklós: Augusztus és Gérecz Attila: Boldog Özséb himnusz c. versével zárul. A duplaszám ára 7 lej.

5. A Hiterősítő három kötetes homiliás könyv, 256 önálló szentbeszédet tartalmaz az A, B és C évre. Ára 150 lej.

6. Augusztus első péntekén meglátogatjuk betegeinket. Pénteken keresztelői felkészítő 18 órakor a felső hittanteremben.
7. 1 Úton nemzetközi zarándoknap augusztus 12-én a fiatalokért. Indulás 13:30 órakor a Szent Kereszt templomtól a Szent Ágostonhoz és onnan Csíksomlyóra, keresztút és 18 órától szentmise.
8. Ifjúságunk készüljün a közelgő CSIT-re, ami augusztus 15. és 19. között fog zajlani Csíksomlyón. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése