2023. 07. 31.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 18.

Mely bűnöknek a legsúlyosabb a büntetése a tisztítótűzben? - A szeretetlenséget, a becsületsértést, a rágalmazást, az engesztelhetetlenséget, a kapzsiság és irigység szülte háborúskodást az örökkeéalóságban súlyosan felróják az embernek. Gondoljunk például valakire, akit mihasznának, naplopónak tartunk: ő rendes ember is lehetne, ha jól bánnánk vele, szeretettel fordulnánk felé. Óvakodjunk attól, hogy az ilyen embereknek nekitámadjunk vagy nevessünk rajtuk: ez nagyon sokat árt a lelkünknek.

Milyen gyakran hallani egyedülállóktól a panaszt, hogy alig segít nekik valaki! Pedig a szomszédban, alig tíz méterre tőle esetleg erős fiatal emberek laknak, akiknek eszükbe sem jut, hogy az idős, gyenge szomszéd háza előtt ellapátolják a havat. Pedig a szeretet cselekedetek az örökkévalóságban nyerik el a legnagyobb jutalmat.

És milyen gyakran vétkezünk szeretetlen beszéddel és ítélkezéssel! Erről külön könyvet lehetne írni. Ha követnénk a Szűzanya intését, hogy „Legyetek jók és szeretettel teljesek mindenkihez!” - akkor sokakat meg tudnánk téríteni, és nem kellene félnünk a kommunizmustól. (Ez a ’60-as évek eleljén) Egy szó ölni is tud, de gyógyítani is. A szeretet elfedi a bűnök sokaságát. Különösen az ellenségeinkhez közeledjünk szeretettel! Hogy jót cselekedjünk azokkal, akik velünk is jót cselekedtek: erre a pogányok is képesek, mondja Krisztus. De hogy azokhoz legyünk jók, akik ellenségesek velünk, ez az igazi keresztény magatartás, ezt kívánja tőlünk az Üdvözítő. Ezáltal néha még az ellenségből is barát lehet, és hosszan tartó tisztítótűztől menekülhetünk meg.

Hogyan szenvednek a lelkek a tisztítótűzben?

Ezerféle módon: annyiféle formája van a tisztítótűznek, ahány lélek van. Mindegyikük vágyakozik Istenre: és talán ez a legégetőbb fájdalmuk. Egyébként pedig minden lélek annak megfelelő büntetést kap, amiben és ahogyan vétkezett. Egy kicsit hasonló ez ahhoz, ahogy már itt a földön is megvannak a következményei bizonyos tetteknek. Aki például mértéktelenül eszik, fájni fog a hasa vagy elhízik; aki sokat dohányzik, nikotinmérgezést kap, vagy tüdőrákot stb. Egyetlen lélek sem térne vissza a tisztítótűzből, hogy úgy éljen tovább, ahogy addig tette, amíg a sötétségben járt, ahol most mi is vagyunk; ugyanis olyan felismerésre tesz szert ott, amilyenről nekünk itt fogalmunk sincs. Akarják a tisztítótüzet, a megtisztulás folyamatát, ahogy az arany is szeretne megszabadulni a tűzben a salakanyagoktól.

El tudnánk képzelni, hogy egy fiatal lány piszkos ruhában, kócosán szeretne elmenni az első báljára? A megtisztulás helyén a lelkek is hasonló várakozással készülnek Isten ragyogó színe elé. Isten olyan leírhatatlan szépségű, vakító fényben jelenik meg, hogy nem lenne az az erő sem égen, sem földön, amely rábírhatná arra a lelkeket, hogy akárcsak a legparányibb folttal beszennyezve lépjenek a színe elé. Csak egy kristályosán áttetsző, makulátlan lélek veszi magának a bátorságot, hogy színről színre nézzen szembe az Úrral.

Miért tartok előadásokat?

„Menj el mindenhová, ahová hívnak – mondják a Szenvedő Lelkek – ez a te küldetésed.” A II. Vatikáni Zsinat is azt kéri, hogy a világiak több apostoli küldetést vállaljanak. Minden katolikus megkapta a bérmáláskor azt a feladatot, hogy a hitért és az igazságért munkálkodjon a kegyelmi ajándékok mértéke szerint. Ezért nekem is kötelességem, hogy előadásokat tartsak, még ha néhány pap nem is akarja ezt elfogadni, mert nem érti. Némely esetben akkor sem engedik, hogy beszéljek, ha a hívek kívánják. Imádkozzunk az ilyen papokért. Az előadásokért és a beszélgetésekért nem kérek fizetséget, csak az útiköltséget és az ellátást szeretném, ha megtérítenék.
 
- folytatjuk - 

  Előző részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 2.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 3.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 4.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 5.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 6.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 7-8

 Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 10.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 11.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 13.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése