2021. 04. 24.

Hirdetés: 2021. április 25.

1. Ma búzaszentelés a 11 órakor kezdődő szentmise elején. 2. Hétfőn du fél 6 órakor a felnőtt bérmálkozók részére felkészítő az altemplomban. 3. Hétköznap és vasárnap a kései szentmisék 19 órakor kezdődnek. - Kedden Szent Antal kilenced, elmélkedés az esti 7 órai szentmisében.
4. Az elsőáldozásra készülő gyerekek I. csoportjának pénteken 15-16 óráig próba a Millenniumi templomban. Szombaton du. 17 órakor elsőgyónás. A szülők és keresztszülők részére gyóntatás 18 órától. 5. A bérmálkozók első 20 személyével megbeszélés csütörtökön 16-18 óráig. Pénteken 17-19 óráig a következő 20 személy jelentkezését várjuk. A névsor a hittanterem hirdetőtábláján található. Pénteken 19 órakor a bérmálkozók tájékoztatása.
6. Keresztelői felkészítő pénteken 18 órától az alsó hittanteremben.
7. Figyelmükve ajánljuk a Krisztus világa áprilisi számát. A lap tartalmából: Életünk Krisztus győzelmében – Jézus halála és feltámadása az örök élet forrása. Kapaszkodjunk Krisztus győzelmébe, hogy egészségesen tudjunk élni. Örök evangélium – Belon Gellért püspök elmélkedése. Jézus merte apostolai tanúságára támaszkodó hitre bízni a feltámadás nagy titkát. Aki hisz húsvét nagy titkában, az Jézusnak ezt a bátorságát ölti magára a hittel együtt, és nem riad meg az emberek véleményétől... (3. oldal). Krisztussal együtt ti is feltámadtatok (Kol 3,1) – Gergely érsek húsvéti bátorítása. Vissza a jövőbe – André Lorenz írása a korona világjárvány hatása a fiatalok pszichéjére. A társadalmunk jövőjére nézve ez veszélyes. Írásának végkicsengése, hogy segítsük a fiatalokat visszakapni életüke, hitüket. Kegyes atyák I. – így hívták századokon át a piaristákat, hiszen nem csak vallásosan nevelnek, hanem hogy ingyenesen, tandíj nélkül. Egykori növendékek emlékeit is felidézi – Sárközi Sándor piarista tanár, a 300 éves Magyar piarista rendtartomány, évfordulóján. Az Úr kutyái II. – Szent Domonkos műve: a domonkos rend. A rend szellemisége hatott Magyarországon. Ma is gyakorolják rendi jelmondatukat: “Szemlélődni és a szemlélt igazságokat tovább adni.” Az erdő ébredése – Fekete István lélekhez szóló elbeszélése. Ég és fold között Istennel – A Lourdes-i látnok, Szent Bernadett életéről szól. Bolondos Gyurka – népmese gyerekeknek és feladvány. Derűs oldal, Keresztrejtvény. A Gordon-tetői Jézus Szíve kilátó és Túrmezei Erzsébet, Húsvét után c. verse található a lap hátsó borítóján. 8. A kegytárgybolt hétköznap 9 – 16 óráig, vasármap 9 – 13 óráig tart nyitva.
9. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Erdélyi tánckóstoló című előadását viszi színpadra. Az előadás megtekinthető április 29-én, a Városi Művelődési Házban, 19:00 órai kezdettel. Jegyek válthatóak a https://www.bilete.ro/erdelyi-tanckostolo/ oldalon, valamint a Hargita Együttes székhelyén 8:00 és 16:00 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a Városi Művelődési Házban. Belépőjegy: 25,00 lej – teljes értékű jegy. 15,00 lej – kedvezményes jegy diákoknak és nyugdíjasoknak. Felnőtt csoportoknak 10 főtől 20 lej/fő. Nyugdíjas és gyerek csoportoknak 10 főtől 10 lej/fő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése