2022. 07. 23.

Megáldottuk az FK Csíkszereda Klubházát és lelátóját

D. a J. Kr.! Békesség Istentől. Erős vár a mi Istenünk. Isten áldja. Lăudat să fie Isus Cristos.

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

-      Isten, mindenek forrása és kezdete, akitől minden jó származik, legyen mindnyájatokkal. – És a te lelkeddel.

A mi Urunk erőt adott nekünk arra, hogy örömmel szolgáljunk neki, segítsük testvéreinket, és testünket Isten törvényének alávetve alkalmassá tegyük azt minden jó végzésére. Így kétségkívül Isten tetszése szerint való a lélek felüdítésére és a testgyakorlására szolgáló szabad idő is. Amikor ugyanis a test megerősödését segítjük elő, az hasznára van a lélek egyensúlyának is, miáltal a testvériség könnyebben épül, és növekszik a barátság.

Hallgassuk meg testvéreim a következő részletet Szent Pálnak a korintusiakhoz írt első leveléből. (1Kor 9,24-27)

Nem tudjátok, hogy a pályán küzdők mind futnak ugyan, de a díjat csak egy nyeri el? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek! A versenyzők valamennyien megtartóztató életet élnek, minden tekintetben. Ők hervadó koszorúért, mi pedig hervadhatatlanért. Én is futok, de nem céltalanul, az ökölvívásban nem a levegőt csapkodom, hanem megzabolázom, és rabságba vetem testemet, hogy míg másokat tanítok, magam méltatlanná ne váljak.
Ez az Isten igéje.

Kedves Testvéreim! 

A sport és a kereszténység lelki barátok. A testedzést az egészség erősítésére, a lélek egyensúlyának megőrzésére, valamint a különböző fajú, nemzetiségű és állapotú emberek közötti testvéri viszony gondos ápolására végezzük. Erre kötelez minket a Szentháromságos-modell a családban, az egyházban, a társadalom építésében, a fociban, s a hokiban is.

A Szentháromságos-modell szerint minden ember kezdeményezze a jót, mint a mennyei Atya a teremtést és a megváltást. Ez az Atya-modellje. 
Minden jó kezdeményezést úgy kell befogadni, mint a Fiúisten, aki értünk emberré lett, hogy az Atyához vezessen. Ez a befogadás a Fiú-modellje.
Kezdeményezni és befogadni még nem elég! Együtt kell dolgoznunk és csapatban játszanuk! Ez a Szentlélek-modellje.
Kezdeményezni a jót, befogadni a jót és együtt játszani, dolgozni ez a gyümölcsöző magyar élet. Az ilyen közös munkát és játékot minden jóérzésű ember szereti és becsüli.

Testvéreim! Egy anekdota szerint Jézus részt vett Betlehem város és Názáret foci meccsén. A betlehemiek ügyesek voltak és már az első percekben eredményesek lettek. Jézus felugrott, kalapját is dobálta örömében. A félidő utolsó percében a názáretiek egyenlítettek, úgy mint a Sepsi OSK az Olimpija Ljubljanával. Jézus ismét ujjongott, kalapját dobálta.

Ekkor valaki megérintette hátulról a vállát és azt kérdezte: Uram, maga kinek szurkol? 
Jézus ezt válaszolta: Uram, én élvezem a játékot!
Testvéreim! Az FK Csíkszereda U18 - Magyarország U18 gálamérkőzésen és máskor is, adja Isten, hogy olyan játékot lássunk, hogy élvezni tudjuk a játékot.
Kívánom, hogy akiknek javára e létesítményeket emelték és elkészítették, azoknak is, akik támogattak – a magyar államnak, vagy akik bármi módon közreműködtek, és azoknak is, akik az itt folyó tevékenységeket irányítják, örömük legyen.
 
Könyörögjünk: Urunk, szüntelenül magasztalunk téged, aki mindent csodálatosan elrendezel, az ember munkáját és tevékenységét is bölcsen irányítod, s megengeded, hogy a fáradt test és lélek felüdüljön a pihenés nyugalmában és a tisztességes szórakozásban. Te, aki mindenki lelkét megvilágítod és a test erőit felfrissíted, kormányozd tetteinket, hogy napról napra érezzük a szív és a lélek egyetértésének örömét.
Kegyelmedet kérjük, + áld meg + Urunk, hogy ez a klubház, lelátó és focipálya a szabadidőt és a szellem felüdülését szolgálják a test és a lélek egészségének megerősítésére. Akik itt összejönnek, gazdagodjanak a nemzeti összetartozásban, a testvéri kapcsolatok ápolásában, a Szentháromságos-modell szerint éljenek, és örömmel dicsérjenek téged. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen. Miatyánk…

Magyarok Nagyasszonya Csíksomlyói Boldogasszony – Könyörögj érettünk!

Az Úr legyen veletek. – És a te lekeddel.

Áldjon meg titeket a mindenható Isten + az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Ámen.

2022. július 23.

Darvas-Kozma József 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése