2023. 01. 28.

Hirdetés: 2023. január 29.

1. Krisztus világa januári száma kapható a ministránsoknál, a sekrestyében és a kegytárgyboltban. Tartalmából: Az időből az örökkévalóságba - Szent Ágoston tanítása alapján az időről és az örökkévalóságról. Isten üdvtervében minden ember négy szakaszban éli meg életét, melynek kiteljesítését a Szentlélek segíti, hogy Krisztus által megnyíljék előttünk az Atyához vezető út (vö. Ef 2,18). Amíg időnk van szeressünk, és tegyünk jót. Ettől lesz boldog az életünk és az esztendőnk.

A keresztút mellékszereplői – IV. állomás: Jézus édesanyjával találkozik. Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya írása. Egyedül Szent János említi evangéliumában, hogy a kereszt alatt a szent asszonyok között ott állt anyja, Mária is ( Jn 19,25), de arról nem szólnak, hogy a keresztút alatt találkoztak-e vagy legalább látták-e egymást? A 4. állomásnak a szent hagyományban van az alapja, amit apokrifek is alátámasztanak. Ezt mutatja be érsek atyánk.  
Éhségek és angyalok – Sárközi Sándor piarista atya életében itt-ott megmutatkozó karácsonyi ‘angyaljelenésekről’, a test és a lélek éhségéről. 
Boldog Scheffler János a Jilava-börtönben meghalt szatmári püspök, nagyváradi apostoli kormányzó életútja. 
Továbbá a  remete szentekről. A magyar nemzet remetéi – Szent Váctól Boldog Özsébig.  
Derűs oldal - Két öreg székely a halálról beszélget. Az egyik így vigasztalta komáját: 
- Ne bevégződésként gondolj a halálra, hanem olyan eseményként, amely végre hatékonyan megszünteti a kiadásaidat.  A lap ára 3,50 Ron.

2. Kedden, csütörtökön és pénteken plébániai hittanórák.

3. Szerdán Jegyeskurzus 18 órakor a Millenniumi templom Gróf Majláth Gusztáv Károly termében. Várjuk szeretettel mindazokat, akik az idén akarnak házasságot kötni.

4. Február 2-án, csütörtökön Gyertyaszentelő Boldogassszony. Szentmisét végzünk reggel 6:30 és 7:00 órakor. Délelőtt 11 és este 6 órakor. A szentmisék kezdetekor megáldjuk a gyertyákat. Az Istennek szentelt személyek világnapja. Imádkozzunk értük!

5. Pénteken Szent Balázs püspök és vértanú napja. Szokás szerint balázsáldást osztunk.

6. Elsőpéntek és meglátogatjuk betegeinket.
7. Szombaton Szeretetláng lelkinap a Millenniumi templomban.
8. Szombaton 10 órától Ministránsképző. Akik a tavaly ministráltak, átvehetik jutalmukat a plébánián.
9. Katolikus sajtótermékek kaphatók a kegytárgyboltban.

 



1 megjegyzés: