2023. 05. 20.

Hirdetés: 2023. május 21.

1. Ma az elsőáldozási szentmise 10 órakor kezdődik, a gyerekeket 9:30 órára várjuk a plébánia udvarára. Csoportkép készítés. 10 órára bevonulunk a Millenniumi templomba. A 11 órai szentmise ezért kimarad, akik erre a misére szoktak jönni, kérjük, hogy korábban vagy később kezdődő szentmisén vegyenek részt. 

A katolikus sajtó javára történik a mai gyűjtés. Megjegyezzük, hogy mi ebből a gyűjtésből soha sem kértünk.

2. A májusi vecsernyét mindennap 18:45 órakor végezzük.

3. Hétfőn Szent Rita szerzetesnő, a lehetetlen ügyek védőszentjének napja. Az esti szentmisén rózsaszentelés, amit az időseknek és betegeknek ajándékozunk. Emellé ajándékozzák a Krisztus világát is.

4. Kedden a Szent Antal nagy kilenced 7. keddje. Elmélkedés az esti szentmisén.

5. A bérmálkozók próbája csütörtökön 17 órakor. Pénteken pedig a szentgyónásuket végzik el 17 órától. 18 órától a szülők és bérmaszülők gyóntatása.

6. A XIX. Hargitai Megyenapok keretében május 25-én,  csütörtökön 20 órakor a Szent Kereszt templomban Csembaló monológok és dialógusok koncert. Vezeti Ványolos András.

7. Az elsőáldozók 2. csoportjával pénteken du. 4 órakor találkozó a hittanteremben és a csoportképek átadása.

8. Szombaton két vonat zarándokai érkeznek ide fél 9 és 9 órakor. A csíkszeredai keresztaljával együtt 9:20 órakor indulunk a csíksomlyói búcsúba.

9. Pünkösd szombatján este 8 órakor a Hargita Nemzeti Székely Népi Eggyüttes a Boldogasszony tenyerén című műsorukat játszodják a csíkszeredai Városi Művelődési Házban.

10. Pünkösdvasárnap reggel 7 és 8 órakor szentmise.  

A bérmálási szentmisét 10 órakor tartjuk.  
Pünkösd napján este 7 órakor lesz szentmise.

11. Pünkösdvasárnap este 8 órától a Psallite pünkösdi koncertjét tartja a Szent Kereszt templomban.

12. Krisztus világa havilap májusi száma kapható. A tartalomból: A pap Krisztust teszi jelenvalóvá. Az örök evangélium – a kételkedés nem a XX. század emberének szerzeménye. Az áttételes kételkedésről szól Belon Gellért püspök cikke. – 456 éves a csíksomlyói pünkösdi búcsú patinája. Népünk történetének néhány eseménye. – Jakubinyi érsek úr írása a Keresztút mellékszereplőiről: VIII. állomás: A jeruzsálemi szentasszonyokról. – 30 éve halt meg Jakab Antal püspök. Az életéről és az eddig nem ismet blölcs húzásáról ír Virt László. – Ferenc pápa Magyarországon – a Szentatya nyilatkozta teljes terjedelemben. – Májusi vecsernye kialakulása és invokációi. – Gyerekeknek kincsesláda. – Derűs oldal, keresztrejtvény és Angellus Silésius költeménye: Könyörgés a Szentlélekhez. A lap kapható a sekrestyében és a ministránsoknál.

11. Június 26-án Cestochowai Fekete Madonna Zarándoklat. Információ a hirdetőtáblán. November 24 és 30 között lesz a Szentföldi Zarándoklat. A tájékoztató a hiirdető táblán olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése