2023. 05. 24.

Hirdetés: 2023. május 24.

1. Május 25-én (csütörtök) 16:00 órától a csíkszeredai Millenniumi templomban kerül bemutatásra a Küzdelem a lelkekért - Az egyházi, ifjúsági közösségek a pártállami Magyarországon a "hosszú hatvanas években" című kiállítás. 

2. Csütörtökön 17:00 órakor a bérmálkozók próbája. Pénteken pedig a gyónásukat végzik el 17 órától. 18 órától a szülők és bérmaszülők gyóntatása.

3. Csütörtökön 20:00 órakor A XIX. Hargitai Megyenapok keretében a Szent Kereszt templomban Csembaló monológok és dialógusok koncert. Vezeti Ványolos András.

4. Pénteken du. 4 órakor az elsőáldozók 2. csoportjával rövid találkozó a hittanteremben, a csoportképeket adjuk át.

5. Szombaton két vonat zarándokai érkeznek templomunkhoz: fél 9 és 9 órakor. „Kürtőskalácsal és vízzel fogadjuk zarándokainkatt!" - kifejezve ezzel is vendégszeretetünket. 

Kérjük azokat, akik tehetik, jöjjönek ki egy-egy kürtőskalácsal a Millenniumi templomtérre szombat reggel 7 órára. Vagy befizethetik a kürtőskalács árát a "Nagymama" kalácssütőnél (a Megyeháza előtti vásáron). Reméljük, hogy közösen méltóképp tudjuk fogadni Mária népét.
A csíkszeredai keresztaljával 9:20 órakor együtt indulunk a csíksomlyói búcsúba. Este 7 órakor szentmise.

6. Pünkösd szombatján este 8 órakor a Hargita Nemzeti Székely Népi Eggyüttes a Boldogasszony tenyerén című műsort adja elő a Városi Művelődési Házban.

7. Pünkösdvasárnap reggel 7 és 8 órakor szentmise. A bérmálási szentmisét 10 órakor tartjuk. Pünkösd napján este 7 órakor lesz szentmise.

8. Pünkösdvasárnap 20:30 órakor a Psallite csoport pünkösdi koncertjét tartja a Szent Kereszt templomban.

9. Krisztus világa havilap májusi száma kapható. A tartalomból: A pap Krisztust teszi jelenvalóvá. Az örök evangélium – a kételkedés nem a XX. század emberének szerzeménye. Az áttételes kételkedésről szól Belon Gellért püspök cikke. – 456 éves a csíksomlyói pünkösdi búcsú patinája. Népünk történetének néhány eseménye. – Jakubinyi érsek úr írása a Keresztút mellékszereplőiről: VIII. állomás: A jeruzsálemi szentasszonyokról. – 30 éve halt meg Jakab Antal püspök. Az életéről és az eddig nem ismet blölcs húzásáról ír Virt László. – Ferenc pápa Magyarországon – a Szentatya nyilatkozta teljes terjedelemben. – Májusi vecsernye kialakulása és invokációi. – Gyerekeknek kincsesláda. – Derűs oldal, keresztrejtvény és Angellus Silésius költeménye: Könyörgés a Szentlélekhez. A lap kapható a sekrestyében és a ministránsoknál.

10. Pünkösdhétfőn Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja ünnep: szentmise 7 és  8, 11 és este 7 órakor.

11. A tájékoztatók a hirdetőtáblán olvashatók.

    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *       *
Koncertünk végén adományokat gyűjtünk az idén 9-ik alkalommal megszervezett Psallite gitártáborra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése