2023. 12. 09.

Hirdetés: 2023. december 10.

1. Ma, december 10-én templomi gyűjtés a hegyi-karabakból elüldözött örmény menekültek támogatására történik.

2. A XXII. Csángó Nap Csíkszeredában. A 11 órakor kezdődő szentmisén összetartozásunkat ünnepeljük A moldvai magyarokért szól a harang címmel. Közreműködnek a Csángó Kollégium diákjai.


3. A ¼1-es szentmise után a Nagy István Művészeti Középiskola diákjai adventi koncerttel örvendeztetnek meg.


4. Délután 4 órakor Családos mise lesz a Millenniumi templomban, a kisgyerekes családok részére. Utána kötetlen együttlét az altemplomban.

5. Az adventti hétköznapokon reggel 6 órakor  roráté szentmise, előtte és alatta mindkét templomban gyónási lehetőség.


6. Karácsonyi Szeretetkosarat készítünk a nehézsorsú családoknak. Aki támogatni szeretne, pénzadománnyal segíthet.

7. A plébániai hittanórára várjuk a tanulókat.

8. A karácsonyi Betlehemes próba hétfőn du. 4 órakor a hittanteremben.

9. December 11-én, hétfőn 16:30 órakor az elsőáldozók szüleivel értekezletet tartunk a Millenniumi templomban.


10. December 14-én, csüütörtökön imakilencedet kezdünk Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá avatásáért. Mindig a hónap 14. napján tartjuk, mert a Szent Kereszt templom búcsúja és örökös szentségimádási napja szept. 14-én van, és ehhez évszázadok óta kötődnek a hívek. Decenber 14-én a 18 órai szentmse előtt rózsafüzért imádkozunk, vezetik a Mária Légiósok. A szentmise után másfélórás szentségimádást tartunk.

11. A kegytárgybolt hétköznap 9-17 óráig tart nyitva. Szombaton 9-13 óráig és vasárnap zárva van. Az egyházi hozzájárulást ott is lehet fizetni. A 2024. évi Katolikus Falinaptár kapható, román nyelvű is. Ára 4 lej.

12. A Krisztus világa decemberi száma kapható a ministránsoknál és a sekrestyében. A 20 oldal ára 3,50 lej.

13. Figyelmükbe ajánljuk a Hiterősítő háromkötetes homíliás könyvet. A B évet már lehet lapozni, olvasni.

14. Megjelent A Szentlélek szentsége, bérmálkozók és felnőttek részére 300 oldal terjedelmű hittankönyv. Ára 24 RON. Kapható a plébánián.

15. A Hargita Nemzeti Székely  Népi Együttes kÚtjaink című új folklore műsorát kedden és szerdán 19 órakor mutatja be a Városi Művelődési Házban. További info az együttes facebook oldalán olvasható.

16. Pénteken a Városházán 18 órakor Fekete-Sashalmi Tamás: A középkori székelyek hadi viseletei és fegyverzete címmel tart előadást.

17. Előzetes: December 20-án 17 órakor a Millenniumi templomban Kerek egy ég alatt címmel Navratil Andrea népdalénekes, Sz. Nagy Mária bábszínész, homokrajzos és Demeter László népzenész műsorára kerül sor.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése