2023. 12. 16.

Hirdetés: 2023. december 17.

1. Hétköznap reggel 6 órakor róráté és gyóntatás mindkét templomban.

2. A diákok karácsonyi gyóntatását hétfőtől csütörtökig tartjuk.

3. December 20-án, szerdán 17 órakor a Millenniumi templomban Kerek egy ég alatt címmel Navratil Andrea népdalénekes, Sz. Nagy Mária bábszínész, homokrajzos és Demeter László népzenész műsorára kerül sor,  a Hagyományok Háza és HR Kult. Központ szervezésében.

4. Csütörtökön PSALLITE adventi-karácsonváró koncert 19 órakor a Szent Kereszt templomban.

Az adventikoszorú 4. gyertyagyújtására szombaton kerül sor a Parkban, 17 órakor.

5. Jövővasárnap advent 4. vasárnapján a ¼ 1-es szentmise elmarad, mert Szentesti programunk kezdődik 18 órakor betlehemessel és szentmisével, hasonlóan 20 órakor, amikor a Psallite zenél. A Betlehemest az iskolások mutatják be.  

A felnőtt Betlehemes 23 órakor kezdődik a templomtéren, utána karácsony éjfélimise, amelyet Ft. Tamás József püspök úr mutat be.

6. Szécsenyben Szenteste 18 órakor és Karácsony napján 10 órakor szentmise.

7. A kegytárgybolt hétköznap 9-17 óráig tart nyitva. Szombaton 9-13 óráig és vasárnap zárva van. Az egyházi hozzájárulást ott is lehet fizetni. A 2024. évi Katolikus Falinaptár kapható, román nyelvű is. Ára 4 lej.

8. A Krisztus világa decemberi száma kapható a ministránsoknál és a sekrestyében. Három cikkre hívjuk fel a figyelmüket: Karácsonyi történet – ezt szívesen ajánljuk a templomba ritkánjáró férfiaknak. Karácsony éjszakája – hatalmas felszólítás: állj be annak a világnak építésébe, amelyet Isten akar, hiszen másnak nincs jövője! A Szent Család cikk szerzője is P. Barsi Balázs atya, aki arra bátorít: Engedd, hogy szereteted megtisztuljon az Isten iránti feltétlen bizalomban, úgy, hogysenkit és semmit nem tagadsz meg tőle. A 20 oldal ára 3,50 lej.

9. Megjelent A Szentlélek szentsége, bérmálkozók és felnőttek részére. A 300 oldal terjedelmű hittankönyv ára 24 lej. Kapható a plébánián.

10. Az elsőáldozásra készülő gyerekek szülei, akik még nem vették át a Hittankönyvet, a plébánián szíveskedjenek átvenni.

11. Adományt a Szeretetkosárhoz a sekrestyében fogadunk.

12. Ma van Őszentsége FERENC PÁPA születésnapja (1936). Imádkozzunk érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése