2024. 04. 13.

Hirdetés: 2024. április 14.

1. Ma vasárnap, április 14.-e Isten Szolgája
Márton Áron kilenced, az esti mise előtt rózsafüzért imádkozunk, a mise után szentségimádást tartunk.
Ma 16 órakor családos szentmise a kisgyermekes családoknak.

2. Hétfőn-kedden-szerdán a Szent Kinga Oltáregylet-Nőszövetség szervezésében  tartjuk az Erdélyi Róm. Kat. Oltáregylet-Nőszövetség Egyesület (ERKONE) tavaszi lelkigyakorlatát “imádságból megújuló közösség” (Ef4,23) címmel. Vendégeink hétfőn, kedden az esti misén, szerdán a reggeli 7-es szentmisén vesznek részt. Kedd este a szentmise után a Psallite ifjak – húsvéti koncertjére kerül sor.

3. Kedden kezdjük a Szent Antal kilencedet, a szentmisék végén tartjuk a Szent Antal elmélkedést és imát.  

4. A plébániai hitoktatásra várjuk a diákokat, kedden, csütörtökön és pénteken. Pénteken az elsőádozóknak 3 és 4 órától hittanóra. Este 7 órától a bérmálkozók felkészítője.

5. Keresztelői felkészítőt tartunk pénteken du. 6 órától.

6. Szombaton 10 órakor ministránsképző.

7. Megjelent és kapható a Krisztus világa áprilisi száma. A tartalomból:

Életünk húsvét fényében A vezércikk a pogány és keresztény világnézet fényében mutatja be az embert. Jézus fényében az élet teljességét látjuk: magzati, földi, örök és feltámadt élet. Ezért a keresztény, az örök élet és feltámadás embere.

Én vagyok a feltámadás és az élet – Dr. Kerekes László segédpüspök és Dr. Kovács Gergely érsek húsvéti üzenetében bátorít: törekedjünk megújulni, ne veszítsük el reményünket, ne inogjunk meg hitünkben, tartsunk ki a szeretetben. Örök evangélium – „Nézzétek kezemet és lábamat” (Lk 24,35–45) – Belon Gellért püspök elmélkedése. Fontos tudomásul venni, ahogy Jézus valóságos testén megtartotta a sebeket, ugyanúgy az egyházon is megtartja ezek nyomait. A római szentmisekánon szentjei I. megemlékezés a szentekről: Szent Péter és Pál, András, Jakab, János, Tamás apostolok. - Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya a Szentírás és a Szenthagyomány alapján most az első hat apostol életét, munkásságát, műveit és ereklyéinek tiszteletét ismerteti. Pillantás a szív mélyére – német cikk arról, hogy Isten léte a legszokványosabb eseményeken is átsejlik. Fordította Bács Béla János. A bölcs kádi – Egy keleti történet. A bíró tanulságos ítélete felnőttnek és gyermeknek egyaránt élvezetes.  A vak kertész – Ez a történet a fogyatékkal élők is szereznek örömet. Liège-i Szent Julianna életén keresztül megismerjük az Oltáriszentség tiszteletének kibontakozását a 13. században.

Derűs oldal: Kohn elmegy a hitelezőjéhez, Schwartzhoz és azt mondja neki: - Nem tudom megadni a tartozásomat. Kérlek, adj nekem még 30 nap haladékot! - Na azt már nem! - Miért nem? Hát olyan sok az a harminc nap? - Nem, nem a 30 nap a sok, hanem a 30 álmatlan éjszaka! Keresztrejtvény-ben  Batsányi János egyik versének utolsó két sorát találjuk meg. A lap Pilinszky János – Harmadnapon, és Túrmezei Erzsébet – Húsvét után című versével zárul. Jó olvasást és gyümölcsöző időtöltést kívánunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése