2024. 04. 20.

Hirdetés: 2024. április 21.

1. Április 22-én, hétfőn 17 órakor az elsőáldozó gyerekek (I. és II. cs.) szüleivel értekezletet tartunk a Millenniumi templomban. 

Beszéd témánk: hogyan készüljünk fel az elsőáldozásra.

2. Kedden Szent Antal kilenced.

3. A plébániai hittanórákra várjuk a diákokat.

4. Keresztelői felkészítőt tartunk pénteken du. 6 órakor.

5. A bérmálkozók felkészítője péntek este 7 órakor kesz.

6. Krisztus világa áprilisi száma kapható. A tartalomból: Életünk húsvét fényében Jézus által az élet teljességét látjuk: magzati, földi, örök és feltámadt élet. Ezért a keresztény, az örök élet és feltámadás embere. - Én vagyok a feltámadás és az élet – püspökeink intelme: törekedjünk megújulni, ne veszítsük el reményünket, ne inogjunk meg hitünkben, tartsunk ki a szeretetben.

Örök evangélium„Nézzétek kezemet és lábamat” (Lk 24,35–45) – Belon Gellért püspök elmélkedése. - A római szentmisekánon szentjei Szent Péter és Pál, András, Jakab, János, Tamás apostolok. - Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya ismerteti az első hat apostol életét, munkásságát, műveit és ereklyéinek tiszteletét. Pillantás a szív mélyére – arról szól, hogy Isten léte a legszokványosabb eseményeken is átsejlik. A bölcs kádi – ítélete gyermeknek-felnőttnek egyaránt jó.  A vak kertész – a fogyatékkal élő is szerez örömet. Liège-i Szent Julianna és az Oltáriszentség tisztelete. 

-
Derűs oldal: Utas a kalauzhoz: - Tessék mondani, ez a vonat mindenhol megáll? – Miért? Maga mindenhol le akar szállni?  Keresztrejtvény-ben  Batsányi János két verssora rejlik. A hátsó borítón Pilinszky János – Harmadnapon, és Túrmezei Erzsébet – Húsvét után című verse olvasható. Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánunk.

7. S.O.S.! Egy 7 éves kislánynak – Varga Rebekának – szívátültetésre van szüksége. Olaszországban vállalták a műtétet, az anyagi kiadáshoz kérnek segítséget. Bankszámlaszám és név a hirdetőtáblán látható, vagy a sekrestyében kapható.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése