2024. 04. 27.

Hirdetés: 2024. április 28.

1. Vasárnap a templom és plébánia közti utcaszakasz lezárását részben feloldjuk, hogy a szentmisére jövő híveink tudjanak leparkolni.

2. Kedden Szent Antal kilecedet tartunk.

3. A plébániai hittanórák szünetelnek, kívéve az elsőáldozük I. csoportját.

4. Az elsőáldozók I. csoportjának hittanóra pénteken 3-5 óráig

5. Az elsőáldozók I. csoportjának szombaton 10-12 óráig próba. D.u. 5 órától elsógyónás. A szülők és keresztszülők gyónása 18 órától.

6. Jövő vasárnap (május 5-én) 10 órakor elsőáldozók miséje, a 11-es szentmise kimarad.

6. Keresztelői felkészítőt tartunk pénteken du. 6 órakor.

7. Krisztus világa áprilisi száma kapható. A tartalomból: Életünk húsvét fényében. Én vagyok a feltámadás és az élet. Örök evangélium - Nézzétek kezemet és lábamat (Lk 24,35–45). - A római szentmisekánon szentjei. Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya ismerteti az első hat apostol életét, munkásságát, műveit és ereklyéinek tiszteletét. Tanulságos történetek: Pillantás a szív mélyére, A bölcs kádi, A vak kertész. Megismerhetjük az Oltáriszentség nagy tisztelőjét. Benne van a derűs oldal, Keresztrejtvény, Pilinszky János és Túrmezei Erzsébet egy-egy verse.

8. A 7 éves kislány szívátültetésére még adományokat fogadunk, mert a műtét 65.000 euróba kerül.

9. Szent Kinga születésének 800. évfordulója van. Előre jelezzük, hogy pünkösdszombatján 18 órakor a Szakszervezetek Művelődési Házában a Spectrum Színház előadja Szent Kinga Gyűrűje misztériumjátékot. Az előadás végén az Ószandeci lengyel testvéreink egy Szent Kinga festménnyel ajándékozzák meg plébániánkat, amit a Szécsenyben építendő Szent Kinga templomban fogunk elhelyezni.

10. Májusi ájtatosság a hónap mindennapján 18:45 órakor.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése