2024. 05. 26.

2024. május 26. Szentháromság vasárnapja

1. Ma 10 órakor a 2. csoport elsőáldozása, a 11 órai szentmise kimarad.

2. Májusi ájtatosságot minden este 18:45-től végezzük. 

3. Kedden Szent Antal nagykilenced 7. keddje, elmélkedés az esti misén.

4. Csütörtökön Úrnapja, Krisztus Szent Teste és Vére, kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel 6:30, 7:00, 11:00 és 19:00 órakor. Az esti szentmisét körmenettel zárjuk. Szeretettel várjuk az elsőáldozókat és a diákokat, ezen részt vesznek az Angyalkert óvodásai is. Virágszirmot hintve Jézus áldását kérjük városunkra.
5. Szombat június 1-je, Ferenc pápa Csíksomlyói látogatásának 5. évfordulója, ugyanakkor a Gyermekek 1. világnapja. E napon kirándulni megyünk Szécsenybe, a Deszkatemplomhoz. Hívjuk az elsőáldozó és ministráns gyerekeket, az indulás 9 órakor lesz a plébániáról.
6. A gyulafehérvári Mailáth Gusztáv Károly Líceum folyóirata, a Szikla, 32 oldalas, gazdag tartalmú lap kapható, ára 10 lej.
7. A Krisztus világa májusi, pünkösdi száma kapható.
A tartalomból:
Építsük nemzetünk egységét, szolgáljuk javát – A 457. csíksomlyói fogadalmi búcsú is visszatükrözi a szeretet hármas igazságát: Isten-Család-Haza. Az édesapák ültessék gyerekeik lelkébe a fenti hármas értéket, és az édesanyák kövessék a Szűzanya példáját, akkor megmarad kultúránk, megszilárdul keresztény jövőnk. Örök evangélium – „E szavak után rájuk lehelt...” Jn 20,19–23 – Belon Gellért püspök elmélkedése. Figyelemre méltó, hogy feltámadása után az Úr szinte nem hagy időt a tanítványoknak arra, hogy magyarázkodjanak a szenvedése alatti viselkedésükről, hanem a kételkedés és bizonyosság állapotában kapják a Szentlelket, a küldetést. És itt mutatkozik meg a mi Urunk mérhetetlen irgalma. A Lélek ajándékai – Hofher József jezsuita atya írása a Szentlélek hét ajándékáról szól. A római szentmisekánon szentjei: Ifjabb Szent Jakab, Fülöp, Bertalan, Máté, Simon és Tádé apostolok. (2. rész) Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya a Szentírás és a Szenthagyomány alapján bemutatja a megnevezett apostolokat, működésüket és tiszteletüket. Számos kuriózum mellett exkurzusként Iskarióti Júdás apostolról, Simon fiáról is ír, hiszen apostol volt, bár hűtlen lett. Egyetlen emberről sem jelentette ki az Egyház, hogy elkárhozott, még Júdásról sem.
Hogyan lett A Nagy Ő sztárjából keresztény influencer? – Nagy Vanda írásából azt is megtudjuk, hogyan alakult az élete a 24 éves lánynak a műsor után? – Majd Madison tanuságtétele fiataloknak, pároknak szól. Ég és Föld között IstennelSzent Fülöp apostol életével kapcsolatban ismereteinket evangéliumi, bibliai és művészettörténeti kérdések által is ellenőrizhetjük. Derűs oldal: – Üdvözlöm asszonyom, én vagyok a zongorahangoló. – Igen?! És kí hívta magát? – A szomszédok! Keresztrejtvény-ben a Kisomlyó-hegyén álló Salvator-kápolna előtti kőkeresztre felvésett ima rejlik. A lap Sík Sándor – Imádság humorért című versével zárul. Kívánok jó olvasást és ‘a Szentlélek humorát. Több ez, mint távolbalátás, Közelnél is közelebb, Ez tanít meg mosolyogni/ Szenteket és bölcseket.’
Kapható a ministránsoknál és a sekrestyében.
8. A bérmálkozók és elsőáldozók pénteken átvehetik az emlékfotót. 

2023-ban a Deszka-templomnál




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése