2024. 05. 30.

2024. május 30. Úrnapja

1. Csütörtökön Úrnapja, Krisztus Szent Teste és Vére, kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel 6:30, 7:00, 11:00 és 19:00 órakor. Az esti szentmisét körmenettel zárjuk. Szeretettel várjunk minden iskolás leányt és fiút. A körmeneten részt vesznek az Angyalkert óvodásai is. Virágszirmot hintve Jézus áldását kérjük városunkra.

2. Szombat június 1-je, Ferenc pápa Csíksomlyói látogatásának 5. évfordulója, ugyanakkor a Gyermekek 1. világnapja.

Elmarad az e napra tervezett Szécsenyi kirándulás, mert a föld beázott, a fűvet nem tudták letakarítani. A kirándulást későbbre halasztottuk. Az időpontot közölni fogjuk.

3. Pénteken 3 és 4 órától a hittanóra helyett a csoportképeket átvehetik az elsőáldozók és a kölcsön kapott könyveket hozzák vissza.

4. A megbérmáltak is igyekezzenek a csoportképeket átvenni a plébánián.

5. A gyulafehérvári Mailáth Gusztáv Károly Líceum folyóirata, a Szikla tavaszi-nyári száma, 32 oldalas, gazdag tartalmú lap kapható, ára 10 lej.

6. A Krisztus világa májusi száma kapható. A tartalomból: Építsük nemzetünk egységét, szolgáljuk javát – A szeretet hármas igazsága: Isten-Család-Haza. Az édesapák ültessék gyerekeik lelkébe a fenti hármas értéket, és az édesanyák kövessék a Szűzanya példáját, akkor megmarad kultúránk, megszilárdul keresztény jövőnk. Örök evangélium – „E szavak után rájuk lehelt...” Jn 20,19–23 – Belon Gellért püspök elmélkedése. Figyelemre méltó, hogy feltámadása után az Úr szinte nem hagy időt a tanítványoknak arra, hogy magyarázkodjanak a szenvedése alatti viselkedésükről, hanem a kételkedés és bizonyosság állapotában kapják a Szentlelket, a küldetést. És itt mutatkozik meg a mi Urunk mérhetetlen irgalma. A Lélek ajándékai – Hofher József jezsuita atya írása a Szentlélek hét ajándékáról szól.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése