2024. 05. 10.

Elsőáldozók I. csoport - 2024.V.5.

  Első szentáldozás 2024. május 5.

Az elsőáldozás az Oltáriszentség első alkalommal történő vétele.  Csíkban a szokáshoz híven székelyruhába öltöznek az elsőáldozók. A gyermekek elsőáldozáshoz bocsátása csak akkor megengedett, ha: 1. gondos fölkészítésben részesültek; 2. kellő ismerettel rendelkeznek; 3. képességük szerint felfogják Krisztus misztériumát, s az Úr testét hittel és áhítattal tudják magukhoz venni; 4. előzőleg szentségi gyónáshoz járultak (913.k. 1.§, 9l4.k.). 


Isten gyermekei vagyunk, szeretjük Jézust és vele akarunk találkozni, ezért jövünk minden vasár- és ünnepnap szentmisére. A szentmisén úgy veszünk részt, hogy imádkozunk, énekelünk, figyelünk Jézus tanítására és áldozunk.  
Mindenki áldozhat, aki szereti Jézust és felkészült lelkileg és testileg. 
Lelkileg úgy készülünk, hogy megvizsgáljuk lelkiismeretünket, s ha szükséges szentgyónást végzünk, mert csak tiszta lélekkel szabad áldozni. 
Testileg úgy készülünk, hogy ünneplőbe öltözünk és áldozás előtt egy órás szentségi böjtöt tartunk. A szentáldozásban pedig az értünk meghalt és feltámadt Jézus Krisztust vesszük magunkhoz az Oltáriszentségben. 
Életünk nagy eseménye az elsőáldozás és minden szentáldozás, mert Jézust vesszük magunkhoz, aki örök életet ad nekünk. Az elsőáldozás napján megköszönjük Istennek, szülőknek, testvéreknek, keresztszülőknek, nevelőknek és papjainknak azt a sok jót, amit tőlük kaptunk, és megígérjük Jézusnak, hogy az ő szeretetében akarunk élni.

Jézus a + én = ∞. Azaz Krisztus és én abszolút többséget képviselünk.

Aki téged jobban szeret, mint én, azt jobban szeretheted, mint engem! - olvasható a tövisi pálos templom feszületének szalagiratán. Előbb szeretett minket, meghalt és feltámadt értünk. Szentségi módon nekünk adja önmagát. Ő minden ember boldogságának forrása. 





















































































































































































Hv.6.B 2024.V.5. - elsőszentáldozás - szentbeszéd









































































2024. május 5-én az I. csoportban 22 kislány és 39 fiú járult elsőszentáldozáshoz.

Isten áldása kísérje továbbra is ezeket az aranyos gyerekeket. Imádsággal, a pap bácsik :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése