2020. 01. 11.

Hirdetés: 2020. január 12.


Ma 13:30 órakor a Hősök temetőjében imádságos megemlékezést tartunk  a Don-kanyarban az 1943-ban elesett katonáinkról.
1. Hétfőn kezdődik az iskolai tanítás, ezzel együtt a plébániai hitoktatás is: kedden és csütörtökön a 0-tól a VIII. osztálynak. Pénteken az elsőáldozásra és bérmálásra készülők hittanórája van.

2. Keresztelői felkészítőt tartunk pénteken 17 órakor. Szombaton ministránsképző.

3. Január 15-én, szerda este 6 órakor Hargitafürdői pálosoknál szentmise Remete Szent pál tiszteletére.  
A Mária-rádió is közvetíti.

4. A megszentelő szeretet útján – címmel a szociális testvérek február 5. és 12. Között szeretettel hívják a Kísért imádság hetére mindazokat, akik szeretnének megtanulni imádkozni a Szentírással, vagy már tudnak, de mélyebb Isten-kapcsolatra vágynak, akik szeretnének Isten szemével tekinteni életükre és önmagukra, akik szívesen elmennének egy lelkigyakorlatra, de most éppen nincs rá módjuk.   
A programra Csíkszeredában kerül sor. Az együtt ünnepelt kezdő és záró szentmise között a hét folyamán a résztvevőknek naponta egy órát kell szentelniük imádságra, illetve minden nap megoszthatják tapasztalataikat személyes kísérőjükkel. A program iránt érdeklődők számára a testvérek részletes ismertető levelet és jelentkezési lapot küldenek. Az idei év mottója az Eucharisztikus Kongresszusra készülve a 87. zsoltár kijelentése: „Minden forrásom belőled fakad”. Jelentkezni január 31-ig lehet Farkas Ibolya testvérnél a 0745.390 189-es telefonszámon, vagy a szocialis.testverek@gmail.com címen.

5. 2020. január 13-án a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes - Góbé Farsang című előadását mutatja be a Városi Művelődési Házban. Az előadás 17:30-kor kezdődik.  Bármilyen kedvezményes jegy a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve az előadás előtt egy órával a helyszínen váltható.

6. A Városházán pénteken 18. órától Nagy József történész: Székelyföld  határainak  védelme  századok során címmel tart előadást.

7. Jövő vasárnaptól a NEK-ért végezzük a szentmisék utáni imát.

8. Mindazoknak akik feliratkoztak a Boldog Özséb Év budapesti megnyítójára, jövő vasárnap, azaz január 19-én a fél 10 órás mise után indulunk autóbusszal a Millenniumi-templomtérről.

9. Ministránsaink a szentmisék után személyesen átvehetik a szolgálatukra járó jutalmat a plébánián.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése