2021. 05. 16.

Hirdetés: 2021. május 16.

1. Ma van a Tömegtájékoztatás 55. világnapja. Perselyezés a katolikus sajtó és a Mária Rádió javára.

2. Az elsőáldozók szentmiséje ma 10,oo órakor kezdődik, ezért a 11 órai szentmise kimarad.

3. Kedden Szent Antal kilenced, elmélkedés az esti 7 órai szentmisében.

4. Szerdán a bérmálkozók szüleinek és a bérmaszülőknek felkészítő 18 órakor a Millenniumi templomban.

5. Május 21-én, pénteken a bérmálkozók szentgyónása 16 órától, a bérmaszülők és a családok számára gyónási alkalom 18 órától.

6. Pünkösdszombatján 9 órakor indul keresztaljánk az Angyalos  templomtól a csíksomlyói búcsúba. Aki a keresztaljával jön, nem kell annak kitűző.         

A Hármashalom oltár mellett, Fitód felőli részen jelölték ki a helyünket. Maszkot kell viselni és a távolságot tartani kell. 

A zarándokok segítésére az Önkormányzat önkéntesek segítségét kéri. A segíteni akarók iratkozzanak fel a sekrestyében vagy a Kegytárgyboltban hétfő délutánig.

7. Pünkösd vasárnap reggel 7 és 8 órakor szentmise. A bérmálási szentmise 10 órakor kezdődik. A szentmise előtt az utca részt lezárjuk. Elmarad a 11-es és a 12,15-es szentmise. Kérjük a kedves híveket, hogy a templomtéren és az utca részen foglaljanak helyet és vegyenek részt a szentmisén. A bérmálás szertartását megtalálják az Egyházközségi Apostol 2. oldalán.


8. A Szociális Testvérek Társaságában fogadalom tétel lesz szentmise keretében 14 órakor a Szent Kereszt templomban. A szentmisét Tamás József püspök úr végzi.

9. Pünkösd vasárnap este 7 órakor szentmise.

10. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus sajtót.

11. A kedves hívek adójuk 3,5%-ával segíthetik az Egyházközségi Apostol és a Krisztus világa lapok kiadását. Űrlap kapható a ministránsoknál, a plébánián és a kegytárgyasnál.

12. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes május 17-én, hétfőn, 19:00 órától az Erdély.ma című műsora lesz látható a Városi Művelődési Házban illetve május 22-én, Erdélyi tánckóstoló című műsora lesz látható a Városi Művelődési Házban. Az előadásra a jegyeket a bilete.ro oldalon, a Hargita Együttes székhelyén lehet megvásárolni.


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése