2021. 05. 22.

Hirdetés: 2021. május 23. Pünkösd

1. Pünkösdvasárnap bérmálási szentmise 10 órakor. Az ifjakkal fél 10 órakor találkozó a templomtéren. A bérmálási szentmisét követhetik és bekapcsolódhatnak a Szent Kereszt Plébánia honlapján

Csúcs Péter és Mária közvetítik, köszönjük szívességüket.

Szentmisét végzünk reggel 7 és 8 órakor, 14 órakor a Szociális Testvérek miséje, fogadalom tétellel 14 órakor a Szent Kereszt templomban. Esti mise 19 órakor. 

2. Pünkösdhétfőn Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja, ünnepi szentmise 7 és  8, 11 és este 7 órakor.

3. Loretói litánia vasárnap, hétköznap 18,45 órától és szentmise.

4. Kedden Szent Antal kilenced.   

5. Pénteken keresztelői felkészítő du. 6 órakor.

 

6. Május 29-én, szombaton 9 órakor az elsőáldozókkal kirándulunk a Szécsenyi Deszkatemplomhoz.

Szombaton 11,30 órától szentségimádás, készület az Eucharisztikus Kongresszusra.
 

7.Krisztus világa májusi száma kapható. 

A tartalomból:
Május – ünnepek hónapjaA hónap mindennapján kiárad templomainkból, a Boldogságos Szűz Máriát segítségül hívó imádság, a loretói litánia. Az elsőáldozók vágyakozó énekéhez társul a Szentlélek adományait kérő, bérmautak zengő éneke. Minden kedden a Szent Antal kilenced mozgatja meg a lelkeket. A hónap utolsó harmadának alaphangját a csíksomlyói pünkösdszombati búcsú adja. Számunkra ez Isten gondviselése és történelmünk eseménye. Rajta tündöklik őseink hitvédelmi tettének 454. éves patinája. A Szentlélek legyen mindnyájunk ajándéka, és  kegyelemteljes pünkösdi ünnep kívánsággal zárul a cikk.

Kegyes atyák II. Piarista múlt Erdélyben. A piarista nevelés három évszázadra tekint vissza Erdélyben. Besztercén, Nagykárolyban, Máramarosszigeten, Medgyesen, Kolozsváron, Szentannán majd Temesváron. 2007 őszétől pedig Csíkszeredában működik a Piarista Tanulmányi Ház. Szöveg és fotók Sárközi atyától. (4-5. oldal)

Ballagások időszaka – Len Rita írása. Május az ünnepek, és a ballagások időszaka. Újra felemás helyzetben találjuk magunkat, egy felemás tanév küzdelmei után. Életünk minden területére rányomja bélyegét a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság, és az eddig jól bevált eljárások megkérdőjelezése. A szakemberek szerint ennek oka nemcsak az, hogy online, hibrid és jelenléti oktatás váltotta egymást... és a maszkok takarták érzéseinket, lelkiállapotunkat... Ahhoz, hogy életünk minden területét elárasztó stresszel hatékonyan tudjunk küzdeni, három fontos dolgot kell megtanulnunk: az elköteleződést, a kontrollérzést és a szembenézést... Minden törekvésünk koronája a hála érzése kell legyen.. mert minden megpróbáltatásaink között is velünk van Isten. (6-7. oldal)

Zsehránszky István – életrajza. A háború – maga a pokol c. egyik utolsó írásával búcsúzunk tőle.

Ki segít Isten szavát értelmezni? – Heike Helmchen-Menke írása arról, hogy mennyire előnyös, ha a gyeremekeknek lehetőségük nyilik arra, hogy maguk próbáljanak ki valamit, és személyes tapasztalatokat szerezzenek. Szükségük van azonban másokra is, akik irányt mutatnak nekik.

Te adj címet a (nép)mesének! – mese, feladat gyereknek, Katócától.

Psallite – ZeneSzereda – Húsvéti koncertek – ifjak beszámolója Szabó Istvántól. Keresztrejtvény. Áprilisi megfejtés, Támogatónk. Sík Sándor – Áldott az asszonyok között verse.


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése