2021. 05. 29.

Hirdetés: 2021. május 30.

1. Szentháromság vasárnapja. Az esőzések miatt elmaradt a szombati kirándulás, amit később megtartunk.

2. Az elsőáldozók és bérmálkozók csoportképe átvehető a plébánia hivatalban.

3. Holnap befejezzük a májusi ájtatosságot. Kedden, június 1-jén a Jézus Szíve litániát végezzük az esti misék előtt egy negyed órával.

4. Kedden Szent Antal kilenced.

5. Csütörtökön Krisztus Szent Teste és Vére: Úrnapja. Kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel 6,30; 7; délelőtt 11 és 19 órakor. Az esti szentmisét követően a hagyományos úrnapi körmenetet megtartjuk. Várjuk a családokat.  

A virághintő gyerekek és a babakocsis anyukák az Oltáriszentség előtt fognak haladni. Ezzel is kifejezzük Jézus kérését: Engedjétek hozzám jönni a gyerekeket.

6. Június 4., péntek a Nemzeti Összetartozás Napja. Első péntek meglátogatjuk betegeinket. A keresztelői felkészítőt 18 órakor tartjuk a felső hittanteremben.

7. Szombaton ministránsképző 10 órakor. Szeretettel várjuk a kisdiákokat, akik szeretnének ministrálni.


8. A Krisztus világa kapható a kegytárgyasnál és a ministránsoknál. A lap tartalmából kiemeljük: Kegyes atyák II. A piarista nevelés három évszázadra tekint vissza Erdélyben. 2007 őszétől pedig Csíkszeredában működik a Piarista Tanulmányi Ház. (4-5. oldal) 

Ballagások időszaka – Újra felemás helyzetben találjuk magunkat, egy felemás tanév küzdelmei után. ... Ahhoz, hogy életünk minden területét elárasztó stresszel hatékonyan tudjunk küzdeni, három fontos dolgot kell megtanulnunk: az elköteleződést, a kontrollérzést és a szembenézést... Minden törekvésünk koronája pedig a hála érzése kell legyen... mert minden megpróbáltatásaink között is velünk van Isten. (6-7. oldal) Jó olvasást és áldásos jövő hetet kívánunk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése