2021. 06. 26.

Hirdetés: 2021. június 27.

1. Ma, vasárnap Szent László templom búcsú Csíkszentsimonban és Szépvízen 12,30 órakor. 

Ft. László Attila ezüstmisét tart Csíkpálfalván 11 órakor. 
A csíkszeredai érettségiző diákokért közös szentmisét végzünk ma 11 órakor a Szent Ágoston-templomban.

2. Jézus Szíve litániát végzünk az esti 7-es misék előtt ¼ órával.

3. Kedden Szent Péter és Pál apostolok kötelező ünnepe, szentmisét végzünk helyben reggel fél 7 és 7 órakor, valamint 11 órakor és este 7 órakor. 

Szécsenyben pedig 12 órakor Ft. Drócsa László nyárádszeredai plébános ezüstmiséjét tartja, hisz 25 évvel ezelőtt a Deszkatemplomban tartotta első ünnepélyes szentmiséjét. 
A Szent József kápolnában reggel fél 9 órakor szentmise.

Szent Péter és Pál napján a perselyezés az Apostoli Szentszék részére történik.

4. Július 1-jén kezdődik és 4-ig tart a Csíkszeredai Kórháznapok rendezvény sorozat a SAPIENTIA EMTE épületében.

5. Július 2-án, pénteken Sarlós Boldogasszony, a somlyói kegytemplom búcsúja és elsőpéntek. Ez alkalommal meglátogatjuk a betegeinket. E napon van a Székely Népviselet Napja.

6. Keresztelői felkészítőt pnteken 18 órakor tartunk a hittanteremben.


7. Július 3-án, szombaton az Ezer Székely Leány Napja. A rendezvényt a Kissomlyó hegyén a Hármashalom oltárnál 11 órakor kezdődő szentmisével nyítják meg. 15 órától a csobotfalvi templomtéren műkedvelő tánccsoportok fellépésére kerül sor.

8. Krisztus világa júniusi száma kapható a ministránsoknál és a kegytárgyboltban. Tartalomból: Egy csodás rendezvény – Ezer Székely Leány Napja Csíkszered-Csíksomlyó 2021. július 3-án, szombaton. - A kolozsvári Egyetem és épületeinek története – kevesen tudják, hogy a magyar állam az I. világháború előtt még 25 más, az egyetemet szolgáló épületet húzott fel... -  A gyermekek legmaradandóbban tudásukat akkor gyarapítják – megtudhatjuk a cikkből. Barátságról, házasságról, Medjugorjei jelenések 40 éve, Derűs oldal, CSIT 2021. augusztus 10-14. előkészületeiről, Keresztrejtvény és Ballagási körkép fotóival zárul a színes-képes lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése