2017. 06. 16.

Megtévesztett hírességek, üzletemberek, püspökök

Az olasz rendőrség szerdán kapta el a gyanúsítottat, aki hamis identitásának köszönhetően ingyen luxusnyaralásokkal és híres emberek barátságával gazdagodott.
Egy 57 éves trieszti férfit azzal gyanúsít az olasz rendőrség, hogy montenegrói hercegnek adta ki magát azért, hogy befolyásos emberekkel kerüljön üzleti vagy baráti kapcsolatba. A megtévesztettek között vannak hírességek, üzletemberek, vallási vezetők, diplomaták is, akik mind elhitték, hogy a kis balkáni ország egyik főméltóságával ülnek szemben. Ezzel csak az a probléma, hogy hercegről utoljára a Monarchia idején lehetett szó Montenegróban, azóta legfeljebb hírből ismernek hasonló rangot az egykori jugoszláv tagállamban.
000monn
A megtévesztettek azonban nem végeztek túl körültekintő kutatást a történelmet illetően és bedőltek a hangzatos címnek. Közismert celebek barátkoztak vele és luxusszállodák szállásolták el ingyen a hamis herceget, aki még külön Facebook oldalt is létrehozott a kitalált énjének. A legnagyobb fogása talán Pamela Anderson barátsága lehet, akinek grófnői tisztséget adományozott Montenegró nevében, de a monacói királyi család tagjaival is készített közös fényképet.
000pam
Most azonban, miután torinói otthonában elkapták és számos bizonyítékot is lefoglaltak – köztük hamis diplomata útleveleket, dokumentumokat és kitüntetéseket – felelhet a tettéért. Hiába volt alapos ugyanis és bérelt fel még egy asszisztens is, hogy hitelesebb legyen: a nála talált dokumentumok miatt közokirathamisításért biztosan előállítják.
Fotók: Facebook – Prince Stefan Crnojevic of Montenegro

Forrás: globoport.hu - Farmosi Nóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése