2017. 10. 14.

Hirdetés: 2017. október 15.



1. Ma, déli ½1 órakor tartjuk a Millenniumi-templom felszentelésének búcsúját. Ezért a 11 órás szentmise kimarad, a délutáni szentmisék rendje változatlan. Búcsús szónok, Ft. Csató Béla aranymisés plébános.
2. A rózsafüzért ájtatosságot hétköznap este fél 7 órakor végezzük.
3. A plébániai hitoktatásra várjuk a diákokat. A bérmálkozók felkészítője péntek este 19 órától. A hittanórák rendje az Egyházközségi Apostolban.
4. Október 18-án, szerdán este nyolc órakor a Segítő Mária Kollégiumban (Eminescu utca 3. szám) tartják a VI. Tiszta szerelem imaestet. Célja: imádkozni a tisztaságban megélt párkapcsolatokért, házasságokért, a jövőért, az újrakezdés kegyelméért.  A program szentmise, tanúságtétel és szentségimádás. Szervezi: Farkas Ibolya SSS és Simó Gáspár spirituális.
5. Csütörtök este 19,30 órától az Ifjúság órája.
6. Péntek du. 6 órakor keresztelői felkészítő.
7. A Millenniumi-templom felszentelésének napjához legközelebb eső szombaton, október 21-én 11 órakor Millenniumi-Kórustalálkozót tartunk, fellép Gyergyóremete, Ditró, Farkaslaka, Marosvásárhely-belváros és a gyulafehérvári Székesegyház kórusa. A találkozóra szívesen fogadunk süteményt a plébánián. Ez alkalommal köszöntjük Bakos-Mihály Károly kántorunkat, aki 15 éve szolgál plébániánkon.
8. A Krisztus Világa folyóirat októberi száma kapható. Tartalmában gazdag lap cikkei közül az Őrangyalok, a Reformátor útja, Szent László-év, Virágok a hegyoldalban címmel pedig a gyémántmisés József atyával készült interjú befejező részét ajánljuk. A színes lap ára 1,50 lej.
9. Jövő vasárnap, Missziós vasárnap, minden szentmisén a missziók javára perselyezünk. 
**
Városunkban a héten:
- Október 15-én, vasárnap 19.00 órától a csíksomlyói kegytemplomban csendül fel a "Brassói Mise".
- Október 18-án, szerdán 17 órától Dr. Pál-Antal Sándor  akadémikus által szerkesztett Ágyúcső és puskapor című  könyv (Bodor Ferenc 48-as csíki ágyúöntő és lőporgyártó élete) bemutatója a Polgármesteri Hivatal  gyűléstermében.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése