2018. 10. 13.

Tudomásukra: 2018. október 14.


1. A Szent Kereszt templom belső felújítása befejeződött, ezentúl a reggeli szentmiséket (itt) ott végezzük. A templom megáldása október 21-én a Millenniumi templom búcsúmiséje keretében lesz, amelyet fél 1 órakor tartunk. 
Ma van VI. Pál pápa szentté avatása.
2. Az októberi rózsafüzér ájtatosságot hétköznap este fél 7 órakor végezzük.
3. Hittanórákra várjuk a gyerekeket: a 0-tól a II. osztályba járókat kedden 3-4-ig, a IV-V. osztályosokat kedden 4-5. óráig. Csütörtökön 4-5 óráig a VI-VIII. osztályosok hittanórája. Csütörtök este fél 8-tól ifjúsági óra.
4.  Kedden  este 7 órai kezdettel a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes újra színpadra állítja az “Örökség – dalok és táncok Csík vármegyéből” című előadását a Városi Művelődési Házban. Felnőtteknek 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak15 lej, kedvezményt is adnak. Jegyet a Csíki Mozi pénztárában lehet váltani.
5. Szerdán a Segítő Mária Kollégiumában este fél 8 órakor Tiszta szerelem imaest”, melynek célja: imádkozni a tisztaságban megélt párkapcsolatokért, házasságokért, a jövőért, az újrakezdés kegyelméért. Program:szentmisetanúságtétel és szentségimádás.
6. Csütörtökön délelőtt 10 órakor világszerte gyermekek imádkozzák a rózsafüzért a békéért és az egységért. Mi is 10 órától a Millenniumi templomban imádkozzuk, bárki bekapcsolódhat. A gondolat Szent Pio atyától származik: ha egy millió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni.”
7. Az elsőáldozók felkészítője pénteken 3-4. óráig az I. csoportnak, a II. csoportba járóknak 4-5 óráig.
8. A bérmálkozók felkészítője pénteken este 7-8 óráig tart. Októberben még elfogadjuk azokat, akik 2019-ben szeretnének bérmálkozni. Figyelmeztetjük, októberrel lezárul a jelentkezési határidő.
9. Pénteken du. 6 órától keresztelői felkészítő.
10. Szombaton ministránsképző de. 10 órától.
11. A Millenniumi templomot 15 éve szentelték fel, plébániánk Gaudete Kórusa is 15 éves, a 15 éves jubileumra készülve, szombaton de. 11 órakor szentmisével kezdődjük a Csíkszereda Megyei Jogú Város területén működő Kórusok Találkozóját, ami két és fél órát tart. Fellép a Gaudete, a taplocai, a csobotfalvi, a csíksomlyói, a zsögödi és a Lux Aurumque városi kórus. Aki süteménnyel vagy adománnyal hozzá szeretne járulni, adományát péntek estig jutassa el a plébániára.
12. Élő rózsafüzért városunkért szombaton tartják.
13. Vasárnap Exc. Ternyák Csaba egri érsek úr vezetésével 9-½10 óra között templomunkat egri zarándokok látogatják meg.
Vasárnap a ½1 órakor kezdődő búcsús szentmisére várjuk a híveket, ezért a 11 órai szentmise kimarad.
14. A Krisztus Világa októberi száma kapható a kegytárgyasnál és a kisapostoloknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése