2018. 10. 20.

Tudomásukra: 2018. október 21.


1. A Millenniumi templomot 15 éve szentelték fel, plébániánk Gaudete Kórusa is 15 éves, a tegnap megtartottuk a II. Millenniumi Kórustalálkozót. Köszönjük az érdeklődést, a támogatást és a részvételt.

2. A Szent Kereszt templom belső felújítása befejeződött. A reggeli szentmiséket ebben végezzük. A templom megáldást ma a Millenniumi templom búcsús miséje keretében ½1 órakor tartjuk. Közöljük, hogy az oltár restaurálása és bogártalanítása kb. 2 évet vesz igénybe, addig a barokk oltár tartógerendája lesz látható, de nem fog így maradni.

3. Hétköznap este rózsafüzér ájtatosság fél 7 órakor.

4. A Millenniumi templomot 9 és fél 10 óra között az egri zarándokok látogatják meg, Exc. Ternyák Csaba egri érsek úr vezetésével.

5. Ma Missziós vasárnap van. Imádkozzunk a missziókért, a templomi gyűjtés pedig a missziók támogatására történik. A 11 órai szentmise kimarad. A búcsús mise fél 1 órakor lesz.

6. Október 23-án, kedden az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra emlékezünk, méltó tisztelettel vegyünk részt a rendezvényeken.

7. Hittanórákra várjuk a gyerekeket: a 0-tól a II. osztályba járókat kedden 3-4-ig, a IV-V. osztályosokat kedden 4-5. óráig. Csütörtökön 4-5 óráig a VI-VIII. osztályosok hittanórája. Csütörtök este fél 8-tól ifjúsági óra.

8. Az elsőáldozók felkészítője pénteken 3-4. óráig az I. csoportnak, a II. csoportba járóknak 4-5 óráig.

9. A IX. osztályosok felkészítője a 2019 évi bérmálkozásra péntek este  19 órakor. Októberben még elfogadjuk őket, de akik megindoklás nélkül elhagyják a felkészítőt, azokat később nem fogjuk elfogadni. Sajnos van olyan középiskolai igazgató, aki a diákokat lebeszéli, hogy ne vegyenek részt az iskolai hittanórákon!!! 
Ezeknek hol vannak a szülei?

10. Pénteken keresztszülői felkészítő du. 6 órakor.

11. Dr. Szili  Katalin a magyar Országház volt elnöke pénteken du. 6 órakor előadást tart a Városháza tanácstermében: A székely szabadság és a  közösség önigazgatása címmel. Szeretettel várják az érdeklődőket.

12. Szombaton 10 órára várjuk a ministránsokat.

13. Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostolt, a Krisztus világa folyóiratot, valamint a többi katolikus kiadványt.

14. Háromszéki Táncegyüttes előadja október 30-án, kedden a "Vágják az erdei utat..." című műsorát a Csíki Játékszín nagytermében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése