2021. 02. 20.

Hirdetés: 2021. február 21.

1. A nagyböjtben vasárnap, szerdán és pénteken este fél 6 órakor keresztúti ájtatosságot tartunk.
2. A plébániai hit elmélyító órákra várjuk a diákokat kedden, csütörtökön. Pénteken az elsőáldozásra és bérmálásra készülőket. Az elsőáldozók és a bérmálkozók az előadott leckéket megtalálják a classroom-ban.
3. Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostolt és a Krisztus világa februári számát. Az egyik kislány 5 példányt vásárolt, mert az idős szomszédokra is gondoltak szülei. Szép gesztus!
4. A Krisztus világa tartalmából: 800 éve a Székelyföldön vonultak Kunországba a domonkos szerzetesek. Majd 1227-ben IV. Béla ifjú király négy magyar főpappal, nemes urakkal itt a székely havasokon ment át, hogy a kunokat megkereszteljék a Milkó folyónál és megalapították a kunok püspökségét. IV. Béla tőlükkapott információt a keleten maradt Magyar törzsekről. Ezt a cikket azért ajánljuk, mert a márciusi számban a domonkos szerzetesek mutatkoznak be.
Örök evangélium – Belon Gellért püspök írása. Tanítás, vakcina, horgászat, foci – interjú Kerényi Lajos piarista atyával. Magányos fenyő – Tompa László székely költő életét ismerteti Mirk László (I. rész). Félévi értékelés – mérleg a gyermekek teljesítményéről – Len Csaba igazgató írása. Napvilág – Jankovics Marcell nyilatkozata a mesei szimboólumokról, kultúrtörténeti azonosságokról és különbségekről. A Cenk alatt – reflexió a 101 vers Brassóról c. kötetről. Az 1694. február 13. és 15.-i tatárbetörésről. Népmese, derűs oldal, keresztrejtvény. Íme, Krisztusnak méltatlan szolgái – vers.  A lap kapható a ministránsoknál és a Kegytárgyboltban.
5. A kedves hívek adójuk 3,5%-ával segíthetik az Egyházközségi Apostol és a Krisztus világa lapok kiadását.
Űrlap kapható a sekrestyében, a plébánián és a kegytárgyasnál. A szükséges adatok az Apostol 3. és 4. oldalán találhatók.
6. Február 22-én, hétfőn a Maros Művészegyüttes Mezőség mosolya című vendégelőadást tart Csíkszeredában a Városi Művelődési Házban, 19:00 órától. Jegyek válthatók a Csíki Mozi jegypénztárában, illetve a  https://www.bilete.ro oldalon. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése