2022. 11. 19.

Tudomásukra: 2022. november 20.

1. Krisztus Király ünnepe van, az egyházi év záróvasárnapja. A déli mise után egy órás szentségimádást tartunk.

2. Ma van a XXI. Csángó Nap Csíkszeredában. A 11 órakor kezdődő szentmisén összetartozásunkat ünnepeljük A moldvai magyarokért szól a harang címmel. Közreműködnek a Csángó Kollégium diákjai és a Gyermekek Háza szólistái Ádám Rebeka és Ferencz Gabriella vezetésével. Verset mond Borbáth Erzsébet a József Attila Ált. Iskola ny. igazgatóasszonya. Az I. Csíkszeredai Csángó Napot 2000. dec. 3-án tartottuk, a moldvai magyarokért szól a harang címmel. A szentmisét nem a Deszkatemplomban, hanem a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében mutattuk be 11 órakor. Az adományt azóta megsegítésükre adjuk. Így ma is.

3. Az Árpád-házi Szent Erzsébet főegyházmegyei gyűjtést  amai napon tartjuk a Gyulafehérvári Caritas javára, mégpedig az idős ellátottjaik támogatására. Érsek atyánk körlevélben megköszönte a tavalyi adományokat, és arra kér, hogy lehetőségeinkhez mérten most is támogassuk azt a nagylelkű munkát, amelyet időseinkért végeznek a szeretetszolgálat munkatársai.

4. Az elsőáldozó gyerekek szüleivel találkozót tartunk holnap, azaz hétfőn du. 5 órakor a Millenniumi templomban. Szeretettel várjuk a szülőket, esetleg a nagyszülőket.

5. A plébániai hiterősítő, azaz hittanóra valamint a bérmálási felkészítő programját az Egyházközségi Apostolban megtalálható

6. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus sajtót: Vasárnap hetilapot, egyházi könyveket és kegytárgyakat a kegytárgyboltban.

7. A Lux aurumque kamarakórus Ványolos András vezetésével koncertet ad ma délután 5 órakor Hargitafürdőn a Szent István Zarándokházban, szerdán este 7 órakor a Csíki Moziban. A belépés díjtalan, adományokat köszönettel fogadnak a Hargitafürdőn épülő Pálos kolostor javára.

8. Szombaton Ministránsképző 10 órakor, dicséret illeti az elemi iskolásokat, mert egyre többen bekapcsolódtak, hasonlóan ügyesek a Kisapostol kérdéseit megválaszoló gyerekek is.

9. Szentségimádó nagykilencedet kezdünk a hónap utolsó szombatján reggel 8 órától az esti szentmiséig a világ békéjéért.

10. Vasárnap advent I. vasárnapja. 

11. A 2023. évre a hirdetett szentmisék előjegyzését holnap, november 21-én reggel 8 órától kezdjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése