2022. 11. 04.

Jézus evangéliumának ellenségei

Kik Jézus evangéliumának ellenségei?Akik próbálják megakadályozni a hit terjedését. Félelemre azonban semmi okunk sincs, mert Jézus erőt ad az Isten szeretetre és türelemre, s jutalmul megadja az örök életet. Ezért Pál apostol meghagyása szerint fontos feladatunk marad: „imádkozzatok, hogy az Úr szava terjedjen és dicsőségre jusson…, és hogy megszabaduljunk az ártó és gonosz emberektől” (2Tessz 2,16-3,5) Ha imádkozunk, akkor megszabadulunk. A történelem, a nagy tanítómester számtalan ellenség megadásáról tud.

Marx cselédlánya tanúsította, hogy gazdája betegségében rendszeresen imádkozott, és égő gyertya fényénél készült a nagy útra. Szavai: „Gúnyt űztem a mennyországból. Most már belátom, hogy lelkem, amely Istenhez tartozott, a pokol felé indult.”

Engels, az ateizmus lelkes terjesztője idős korában így írt: „Az életet annak kell visszaadnunk, aki a keresztfán minden emberért meghalt.”

Lenin az elmegyógyintézetben bocsánatot kért Istentől: „Hamis útra léptünk. Oroszországnak tíz Assisi Ferencre lenne szüksége. Szörnyű vérontás kezdődik.”

Mao-ce Tung (+1976) kínai diktátor halála előtt így nyilatkozott a Snow angol újságnak e kédésre: Mi foglalkoztatja a Vezetőt? 

„Hamarosan meg kell jelennem Isten színe előtt.” Súlyos betegségében egy katolikus apácát hívatott a börtönből, hogy megkeresztelje őt. 

(Új ember, 1993.XI.23.). 

Ezek az ártó emberek kapituláltak, és így fog tenni a többi ellenkező is, mert örök igazság, amit a Saulból lett Pál apostol írt: „Jézus nevére meghajol minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr.” (Fil 2,10k). „Látni fogja őt minden szem, még azok is, akik átszúrták. A föld minden népe veri majd a mellét” (Jel 1,5-8). 

Ha Jézus barátja akarok lenni,  az elesettek barátjává kell válnom.  Az egészséges ápolja, látogassa a betegeket. 
A tehetős támogassa a szegényeket. 
A jókedvű vigasztaljon. 
Akit szeretnek, szeresse azokat, akiket senki sem szeret. 
Különben Jézus elsőszámú ellenségei közé fogok számítani.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése