2023. 04. 16.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 6.

Hogyan jelennek meg a szenvedő lelkek? Különböző alakban és módokon jelennek meg.. Vannak, akik kopognak, mások egyszerre csak ott teremnek. Egyesek emberalakban jelennek meg, tisztán láthatóan, mint az életben, többnyire hétköznapi öltözékben, mások pedig elmosódottan; a tisztítótűzben sínylődő lelkek kétségbeesett benyomást keltenek.

Ám minél inkább megtisztulnak a vezeklések által, annál tisztábban kivehetők és annál barátságosabbak. Gyakran elmesélik, hogy miben hibáztak, és hogyan menekültek meg a pokoltól Isten irgalmasságának köszönhetően; beszámolójukhoz néha tanítást, figyelmeztetést is fűznek.
Más lelkek esetében éppen csak érzi a jelenlétüket a médium, és hogy imádkoznia, vezekelnie kell értük. Böjti időszakban pedig csak a szenvedések által teszik észrevehetővé jelenlétüket, amelyeket Maria Simmának el kell viselnie.
Az is előfordul, hogy szenvedő lelkek ijesztő alakban jelennek meg. Gyakran a saját nyelvjárásukban beszélnek, mint még életükben, a más nyelvűek pedig törve beszélik a németet és idegen akcentussal – tehát mindenki másként, egyéni módon.

A jelenségek megítélése Mindez vajon valóság, vagy beképzelés, fantázia, amelyet az egyéni óhajok és olvasmányok mesterségesen keltettek? Különböző tények a jelenségek és a vezeklés valódisága mellett szólnak.

1.      Maria Simmának kora gyerekkorától kezdve az volt a kívánsága, hogy segítsen a szenvedő lelkeken; a bűnbocsánati napokat is buzgón kihasználta ennek érdekében, és sok bűnbocsánati imát mondott a lelkekért. De hogy szenvedést is magukra vehet értük, ezt nem tudta – míg meg nem tapasztalta. Ez a fajta vezeklés olyan gyötrelmes, mint a tisztítótűz, a szenvedések önként vállalásához pedig teljes odaadásra, a fogadalom teljes átérzésére van szükség.

Nem lehetne-e – kérdezte egyszer –, hogy ritkábban látogassák a szenvedő lelkek, hiszen több alvásra lenne szüksége ahhoz, hogy a munkáját el tudja végezni. Azt a választ kapta, hogy hiszen fogadalmat tett, hogy áldozati lélekként felajánlja az életét, ezek szerint ez csak jámbor képzelgés lett volna, vagy a látszatnak szólt? Ha nem, akkor el kell fogadnia, hogy Isten anyja a szaván fogja. Egyébként pedig jobbakat kellene főzni és táplálóbban étkeznie, akkor jobban fogja bírni a megpróbáltatásokat. Az ember többet el tud viselni, mint gondolná; a szenvedő lelkek pedig segíteni fognak neki a napi penzum teljesítésében. Maria Simma világosan meg tudja különböztetni, hogy mi az, amit álmában, és amit éber állapotban él át. A szenvedő lelkek felébresztik, megszólítják, elébe hozzák szenvedésüket. Az asszonynak nemritkán világos nappal, a munkája végzése közben is szenvedéseket kellett átélnie. Hogy ezek nem közönséges, hétköznapi betegségek voltak, az is bizonyítja, hogy többnyire előre jelezték őket, és a meghatározott órák leteltével hirtelen megszűntek. Maria gyakran említette nekem, mennyire várja, hogy véget érjen a Mária-év: olyan nehéz volt elviselnie mindezt. A szenvedő lelkek többször meg is rótták emiatt, mondván, el kell fogadnia mindazt, amit Isten küld reá.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése