2024. 01. 08.

Házszentelés Lázárfalván 2024

Csíklázárfalvi plébános, ifj. Tamás József szentszéki tanácsos kérésére ma, január 8-án elvégeztük a házszentelést. A helyi egyháztanács a plébános irányításával négy csoportot szervezett, egyháztanácsos kísérettel, ministránsokkal és csengettyüsökkel. Kisfiúk és kislányok, vagyis az I-IV. osztolyos diákok jöttek szolgálni. Mi négyen papok és kántor-kísérőkkel érkeztünk meg 9 órára, és a falu négy irányából indultunk feladatunk elvégzésére. Először a csengettyüsök vizsgáztak, majd a ministránsok, vidimuszok. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek. 13 és 14 órára bejártuk a nekünk kijelölt részeket, és utána 14 órakor a hívekkel közös szentmisét mutattunk be.
Megcsodáltuk a lázárfalvi önszerveződő plébánia híveinek szerető szolgálatát. Az 'ifjú gárda' azaz a gyerekek nagyon tájékozott és imádkozó közösségnek bizonyultak. Köszönjük szolgálatukat és a hívek ragaszkodását az egyházhoz.
A plébános úrnak köszönjük a bizalmat és a megtisztelő felkérést - amit felebaráti szeretetből és díjtalanul végeztünk, valamint a tisztelendő urak iránti kedvességét.
Falusfelének és rokonának egy fehér miseruhát - kazulát - adományozott, a másik munkatársamnak pedig két kötetes Szentek életét.
Az egyháztanácsos uraknak, a gondnok úr vezetésével, köszönjük a vendéglőben felszolgált ebédet, ahol a kísérő kisfiúk és kislányok társaságában fogyaszthattuk el.
Az ebéd végén a gyerekek egymás között kicserélték tapasztalataikt és információval látták el egymást. Örömteli, élvezetes kapcsolat volt, ami gyermekkorunkat is felidézte. Istennek hála mindenért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése