2016. 10. 15.

Hirdetés: 2016. október 16.



1. Ma Missziós vasárnap van. A templomi perselyezés a missziók céljára történik.
2. Ma, déli ½1 órakor tartjuk a Millenniumi-templom felszentelésének búcsúját. Ezért a 11 órás szentmise kimarad, a délutáni szentmisék rendje változatlan. 
Búcsús szónokunk, Exc. dr. Beer Miklós aranymisés, váci megyéspüspök.
3. Hétköznap rózsafüzért imádkozunk este fél 7 órakor.
4. A plébániai hitoktatásra várjuk a diákokat kedden, csütörtökön és pénteken. A bérmálkozók felkészítőjét péntek este 7-8 óra között tartjuk. A hittanórák rendje megtalálható az Egyházközségi Apostolban.
5. Az „Élő Rózsafüzér Zarándokok” okt. 22-én, szombaton Keresztutat végeznek a Szent Kereszt templomtól 14:00 órakor indítjuk a csíksomlyói kegytemplomig, ahol 18 órakor hálaadó szentmisét tartunk.
6. Péntek du. 6 órakor keresztelői felkészítő.
7. Pénteken 18 órakor a  Polgármesteri  hivatal  gyűléstermében, Sántha Attila: A székelyek  története a 5-11. század között  (Hol van Csigla mezeje?) címmel tart előadást.
8. „Az ifjúság estje” címen, október 22-én – szombaton, Szent II. János Pál pápa emléknapján – az esti 7 órás szentmise után egy órát töltünk az Oltáriszentségben jelen levő Úr Jézus előtt, ifjúságunkért imádkozunk.
9. A Krisztus világa  folyóirat októberi száma kapható. Önazonosságunkat ápoló cikkek közül ajánljuk a 2017 – Szent László év, a Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka cikkek mellett a családoknak és ifjaknak szóló olvasnivalót, köztük a derűs oldalt. A színes lap ára 1,50 lej. 
10. Jövő vasárnap, október 23. Az 1956-os magyar forradalom 60. évfordulója. Emlékezzünk és vegyünk részt a városi rendezvényeken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése