2019. 04. 06.

Tudomásukra: 2019. április 7.

1. Feketevasárnap van, régi szokás, hogy a kereszteket fekete vagy lila lepellel letakarjuk nagypéntekig. Első vasárnap is, ezért szentségimádást végzünk ¼ 5 óráig. Fél 5 órától keresztút. Szerdán és pénteken este ½ 7 órakor.

2. A pápalátogatásra készülve hétfőn és kedden az esti szentmise után 1-1 órában levetítjük Ferenc pápa – egy hiteles ember című dokumentum filmet a Millenniumi templomban.

3. Plébániai hittanórákra várjuk a diákokat kedden, csütörtökön és pénteken. Az elsőáldozókat 3 és 4 órától. A bérmálkozókat du. 6 órától.

4. A háromnapos lelki előkészületet Húsvétra, csütörtökön, pénteken és szombaton az esti szentmise keretében tartjuk. Az elmélkedéseket P. Györfi Szabolcs márianosztrai pálos atya tartja. A szentmise előtt és alatt gyónási alkalom. Kérjük, hogy éljenek a lehetőséggel.

5. Megjelent a Krisztus világa folyóirat áprilisi száma. A lap cikkei közül A csíksomlyói kegyhely 1. – a nemzeti kegyhely múltjával, az első szerzetesrend megtelepedésével ismerkedhetünk meg. Ők a Jeruzsálemi Szent János Lovagok (a mai máltaiak), akiket II. Géza (1142-1162) magyar király telepítette le védelmi szempontból. Többek közt ők őrizték a Hargita-tetőt, a Kereszthegyi fiókerődítményt, a So(mlyó)várat röviden a Sóvárt a Szent Lukács kápolnával. Kórházakat és fürdőket tartottak fenn, ahol betegeket, utasokat, elaggottakat is ápoltak, ugyanakkor vigyáztak a közbiztonságra. Emléküket őrzi a Hargita, csíksomlyói borvíz mellett a Barátok feredője és a vízforrástól délre a Szent Rókus kápolna. (3-5. oldal)

6. Tavaszodunk és a katolikus temetőben is elkezdték a sírokat takarítani. Arra kérjük híveinket, hogy akiknek ott van a sírjuk és takarítanak, az összegyűjtött szemetet ne dobják más sírok közé vagy a kerítés mellé, hanem vigyék el a szemetes ládába.
7. Virágvasárnap barkaszentelés. a Kikerülést 11 órai misében tartjuk, ezért a következő szentmise, a 12,15  órai elmarad.
**
Városunkban:

8. Csütörtökön délután 5 órától Ferenc pápa egyházképe a Biblia tükrében címmel a Szent Ágoston plébánián tart előadást Ft. Bodor Attila teológia tanár.
9.  Pénteken  18 órától Dr. Pál Antal Sándor akadémikus: CSÍK 1949 TAVASZÁN címmel tart előadást tart a Városházán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése