2019. 07. 06.

Hirdetés: 2019. július 7.


1. Ma szentségimádás ½2 órától a Szent Kereszt templomban du. ¾5 óráig.
2. A Csíkszeredai Régizene Fesztivál július 7-14. között. Ebben az évben a Fesztivál, Kájoni János zenei munkássága és öröksége előtt tiszteleg. Ma július 7-én, a ¼1-es szentmisét követően a „Jer, örvendezzünk az Úristennek” című koncertre várjuk Önöket a KÁJONI CONSORT baróti régizene együttes és meghívottai, Györfi Erzsébet, Lőrinczi György és templomunk kántora, Bakos-Mihály Károly előadásában.
3. Az érettségi vizsgák végéhez közeledve tájékoztatjuk a Kolozsvárra készülő fiataljainkat, hogy a Katolikus Egyház Kolozsváron bentlakást és évi 2500 lejes ösztöndíjat biztosít minden olyan Kolozsváron tanuló katolikus egyetemi hallgatónak, aki a Babeș-Bolyai Tudományegyetem bármilyen szakára jelentkezik a Római Katolikus Teológia Karra való jelentkezés mellett.  
További információ a http://rocateo.ubbcluj.ro/ honlapon érhető el.
4. Július 8-11 között templomunk a Régizenei Nyári Egyetem orgona mesterkurzusnak ad helyet Ursula Philippi brassói orgonista vezetésével.
Július 11-én, csütörtökön 16 órától az ORGONA és a KÓRUS ÉS KARVEZETŐI MESTERKURZUSOK kurzuszáró hangversenyét hallhatják itt a Millenniumi templomban. 
Az esti szentmise után, fél 8-tól az altemplom Mailáth-termében, TÓTH-VAJNA ZSOMBOR magyarországi előadóművész klavichordon fog játszani. Koncertjének címe: Az ifjú Bach kottás-könyve.
4.   Jövő vasárnap, a fesztivál utolsó napján a ¼1-es mise után a kolozsvári születésű Csengeri-Kostyák Zsuzsa orgonakoncertje lesz, melynek címe Barangolás kora barokkban Olaszországtól Észak-Németországig.
5.   Lányokat nevelünk, fiúkat nevelünk –Tormay Krisztina, M. Petra Boldogasszony iskolanővér személyiségfejlesztő előadása szombaton a Szent Ágoston templomban este fél 8 órakor.
6.   Pénteken keresztelői felkészítő a felső hittanteremben 18 órakor.
7.   Figyelmükbe ajánljuk a keresztény sajtót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése