2021. 03. 13.

Hirdetés: 2021. március 14.

1. Keresztúti ájtatosságot végzünk
vasárnap, szerdán és pénteken este fél 6 órakor.
 
2. A plébániai hittanórákra várjuk a diákokat kedden, csütörtökön. Az elsőáldozásra készülőket és bérmálkozókat pénteken. Mindannyian a leadott leckéket megtalálják elektronikus formában a https://classroom.google.com/hm-ban.
3. A kedves hívek adójuk 3,5%-ával segíthetik az Egyházközségi Apostol és a Krisztus világa lapok kiadását. Űrlap kapható a sekrestyében, a kegytárgyasnál és a ministránsoknál. Amúgy a szükséges adatok az Egyházközségi Apostol 3. és 4. oldalán megtalálhatók.
4. Könyv újdonságok: dr. Jakubinyi György ny. érsek atya 75. születésnapjára megjelent önéletrajzi, kortörténeti munkája. A több mint 300 oldalas könyv címe: Magnificat. Magasztalja lelkem az Urat! A kötet ára 50 lej. Megvásárolható a sekrestyében, a kegytárgyboltban és a plébánián. (Csak 5 példány van.)
5. Márton Áron breviárium. A nagy püspök ondolatai útmutatók az esztendő minden napjára. Ára 15 lej.
6. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus világa, 2021. márciusi számát. A lap tartalmából: Nagyböjti gondolatok az Ismerd meg tenmagad – az egyház megszentelő eszközeivel bekapcsolódni Isten kegyelmébe, lényegesebb lépés, mint a Holdra szállás. Örök evangélium – „Úgy szerette Isten a világot…” (Jn 3,16) – ez a mondat az amiért az egész evangélium íródott és ahol megsejtjük a megváltás szédületes szakadékát: Isten a bűnbe süllyedt világért bűntelen Fiát adta.  
Az Úr kutyái I. – Szabó Sándor Bertalan OP soproni házfőnök, a Sapientia Hittudományi Főiskola tanára mutatja be rendjüket. Magányos fenyő (Tompa László II. rész) – A kortársakat idézve, és verseiben fel-feltárulkozó székelyudvarhelyi költőt hozza közél, Mirk László írása. Március 15-re vonatkozóan, a Hazám, hazám… Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekessel, világhírű baritonnal készítette riportra hívjuk fel a figyelmüket. A Bánk bán kapcsán mondta, hogy „aki nem hisz, de magyarságérzete van, ahhoz közelebb viszi Istent. És aki vallásos, de a nemzettudat távol áll tőle, az találkozni fog a magyarság értékével… Számomra elképzelhetetlen, hogy ne legyek ott minden évben a csíksomlyói Szűzanyánál. Van miért hálát adjak neki.” (10-11, oldal)
A lap kapható a ministránsoknál, a kegytárgyboltban és a sekrestyében.
7. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Gyimesvölgye Férfikórus ünnepi műsorral készül a magyar forradalom és szabadságharc emlékére, a Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szervezésében létrejövő gálaműsoron, amely 19:00 órától lesz a Szakszervezetek Művelődési Házában.
Az előadásra a belépés ingyenes, a helyfoglalás regisztrációhoz kötött, tel.: 0266–371362; vagy hargitaneptanc@gmail.com címen.
8. Háromnapos lelki előkészület és gyónási alkalom csütörtök, péntek és szombaton az esti szentmisében. Vezeti Ft. Nagy Emánuel Hargitafürdőn szolgáló atya.
9. A Szent József kápolna búcsús miséjét, március 19-én, pénteken  délelőtt 11 órakor tartjuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése