2022. 02. 26.

Hirdetés: 2022. február 27.

1. Érsek atyánk körlevélben közölte, Ferenc pápa felhívását:
"Mindenkit arra hívok, hogy március 2-át, hamvazószerdát, a békéért böjt napjává tegyük: szenteljék magukat a hívők intenzíven az imádságnak és a böjtnek. A Béke Királynője őrizze meg a világot a háború őrületétől.''
2. A mai perselyadománnyal a főegyházmegyei ifjúsági pasztorációt támogatjuk.
3. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus sajtót. A Krisztus világa februári száma tartalmából: Család -  Házasság hete címen a házasság és a család szent voltáról; a hitvesi szerelemről; a házasság termékenységéről; a hitvesi szerelem és az emberi élet tiszteletéről; és hogy a házassággal és a családdal mindenkinek törődnie kell. A Krisztus világa keresztény családok havilapja segítségével igyekszünk segítséget nyújtani a családoknak, ami korunkban megkönnyíti az életet. 
Legnagyobb a szeretet – Oláh-Gál Elvira interjúja Ft. Tamás József ny. püspökkel, felszentelésének 25 évfordulója kapcsán. Az interjú 2. Részét a márciusi számban olvashatják. Március 1-jén van Tamás József püspökkészentelésének 25. évfordulója. A hálaadó szentmiséj a csíksomlyói kegytemplomban március 6-án 10:30 órai kezdettel mutatja be. Imádkozzunk érte. A tegnap Budapesten tűntették ki a Hit Pajzsa-díjjal, ezért nincsen ma közöttünk. Szent József jelenései 2. befejező részt olvashatjuk Jakubinyi érsek úrtól. Miért hazudta magát hűtlen férjnek Mikszáth? – Kecskés Nikoletta írása, hogyan kérte meg másodszor is volt felesége kezét Mikszáth Kálmán író. Szent Ágota élete, gyermekeknek ajánlott szentírás, a két kis apostol hétvégére tervezett kiruccanásáról – gyermekek tanulságos története. Keresztrejtvény és a vers. Kapható a ministránsoknál és a kegytárgyboltban.

4. A gyulafehérvári kispapok és tanáraik nagyböjt mindennapjára írt gondolatai, az Újuljatok meg füzet ára 5 lej. Kapható a sekrestyében és a kegytárgyboltban.

5. Szerda, Hamvazószerda, szigorú böjt van a nagyböjt kezdete. Szentmisét végzünk reggel 6:30, 7:00, 11:00 és este 18:00 órakor. A szentmisék kezdetén hamvazás. 17:15-től keresztúti ájtatosság.

6. A plébániai hitoktatásra várjuk a diákokat kedden, csütörtökön és pénteken a program szerint.

7. Pénteken meglátogatjuk az elsőpéntekes időseinket, betegeinket.

8. Keresztúti ájtatosságot végzünk szerdán, pénteken és vasárnap 17:15 órától a Millenniumi templomban. A pápa békefelhívására ajánljuk fel.

9. Az új egyháztanács névsorát közzétettük két héttel ezelőtt. Ha valakinek kifogaása van bármelyik jelölt ellen, ma estig megteheti írásban a plébánián.

10. A kisapostol munkásai a sekrestyében átvehetik a jutalmat.

11. Jövővasárnap elsővasárnapi szentségimádás 14:20 és 17 óra között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése