2022. 05. 14.

Tudatjuk: 2022. május 15.

1. Ma 10 órakor elsőáldozók II. csoportjában járó 78 gyerek ünnepélyes elsőáldozása, ezért a 11 órai szentmise kimarad.

2. Népszámlálásban segítenek a számlálóbiztosok 9 - 13 óra között a Millenniumi-templom Mailáth termében.

3. Májusi ájtatosság minden este 18:45 órakor a Millenniumi templomban.

4. Kedden Szent Antal kilenced. Elmélkedés az esti szentmisében.

5. Május 17-től 21-ig, vagyis keddtől szombatig a bérmálkozók szóbeli vizsgája naponta 16 órától 18:30-ig és a szükséges iratok leadása a plébánián.

6. Szerdán az esti mise után, 19:30 órától a bérmálkozók szülei és bérmaszülei részére, valamint a felnőtt bérmálkozók felkészítője a Millenniumi templomban.

7. Pénteken az elsőáldozók II. csoportjával találkozó du. 4 órakor.

A keresztelői felkészítőt 18 órától tartjuk.

8. Szombaton ministránsképző 10 órakor.

9. Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostolt, a Krisztus világa lapunk májusi számát.

A lap tartalmából: Boldog jövőnk vanHúsvéti fényben ünnepeljük Jézus Krisztus feltámadását. Id. Imets László négy fametszetével illusztrálva. A táguló univerzum születés és meghalás áramlásában még a temetők is velünk születnek és múlnak el. Ezt a kilátástalannak tűnő, évgyűrűs világot Jézus Krisztus húsvéti misztériuma feszítette szét, és felragyogtatta boldog jövőnket, az örök életet és a föltámadást. Húsvét óta „az Isten Szava eleven, átható”, mert bűnöket eltöröl és Szentlelket közöl. Most az elsőáldozások és bérmálások idején e fametszetek látványa is közelebb visz Jézus Krisztushoz, aki a halál bilincsét széttörve mint győző van köztünk. Isten kereséseink – Sándor atya írása. A nyugalom szobája – amit jó tudni az ENSZ elmélkedő szobájáról. Csacsiságok - „Ha a bibliai szamarak beszélni tudnának...”

Frissítés szülőknek, bérmaszülőknek és az egyházközség tagjainak. Nem hiányzik a Derűs oldal sem: Az én családom olyan, mint egy ország. - Hogyhogy? - A feleségem a pénzügyminiszter. Az anyósom a hadügyminiszter. A lányom meg a külügyminiszter. - És te mi vagy? - Én vagyok a nép. Én fizetek. 

A lap kapható a ministránsoknál, a sekrestyében és a kegytárgyboltban. Ott kegytárgyak és ajándékok is kaphatók.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése